Ветроходна академия Кор Кароли възстановява наградата Pontus Euxinus (превод от

...
Ветроходна академия Кор Кароли възстановява наградата Pontus Euxinus (превод от
Коментари Харесай

Яхта тръгва днес от Варна за рекорд по бързо пресичане на Черно море

Ветроходна академия Кор Кароли възвръща премията Pontus Euxinus (превод от латински-Черно море) за най-бързо секване на Черно море, научи Moreto.net. Яхтата, която ще направи първото корабоплаване с маршрут Варна-Сочи и назад, ще отпътува през днешния ден, 26 октомври.

Плаването ще се извърши с идеалната за задачата ветроходна яхта Espresso Martini (модел Farr 45), с екипаж от подготвени в сезон 2019 курсисти и техните инструктори: Павлин Надворни, Атанас Стефанов, Елена Банкова, Йордан Николаев, Никола Николов и Георги Боев. В Сочи екипажът ще бъде посрещнат от представители на локалната Община и ръководителя на Краснодарската федерация по ветроходство.

Яхтата ще отплава през днешния ден, сред 12:00-14:00 ч, от Фара на Морска гара-Варна. Всички варненци са поканени да следят старта, който ще бъде засечен от регатен арбитър и вписан в протокол, а публични посетители на изпращането са делегация от Генералното консулство на Русия във Варна- Александър Коржов (съветник на Консула), Геннадий Карлов (трети секретар) и Альона Пучина (трети секретар).

Плаването е част от честването на 140 години българо-руски дипломатически връзки. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР