Ветото на президента върху Закона за енергетиката влиза за разглеждане

...
Ветото на президента върху Закона за енергетиката влиза за разглеждане
Коментари Харесай

НА ЖИВО Ветото на президента на закона за енергетиката във фокуса на депутатите

Ветото на президента върху Закона за енергетиката влиза за разглеждане в Народното събрание. Енергийната комисия към този момент отхвърли ветото върху измененията, които плануват излизане на битовите консуматори на свободния пазар на ток от 2026 година.

В последния работен ден преди старта на предизборната акция, ГЕРБ-СДС предизвикаха изключително съвещание на Народното събрание, на което да се отхвърли ветото на Радев, само че в пленарна зала не влезе нито един народен представител от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и “Възраждане ”.

Радев върна за ново разглеждане закона, с претекста, че " стандартът на живот на болшинството от българските жители остава най-ниският в Европейския съюз, а плануваните промени биха могли още повече да затруднят точно хората, които така и така мъчно посрещат базовите си житейски разноски ". Според президента, признатият закон се е отдалечил от задачите на обществената страна, а неговото приемане не е съпроводено с пълноценна оценка на въздействието, като не са направени нужните модели и прогнози, макар че се вкарват положения, директно засягащи благосъстоянието на българските жители и устойчивостта на енергийната система.

По стратегия, след привършване на работата по първата точка от дневния ред, ще се организира парламентарен надзор. В него е планувано присъединяване на Атанас Славов, министър на правораздаването, на Андрей Цеков, министър на районното развиване, на Галин Цоков, министър на образованието и науката, на Христо Хинков, министър на опазването на здравето, на Димитър Илиев, министър на младежта и спорта и на Иванка Шалапатова, министър на труда и обществената политика.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР