Ветеринарно-медицинската експертиза, извършена от специалисти в Спасителния център на Зелени

...
Ветеринарно-медицинската експертиза, извършена от специалисти в Спасителния център на Зелени
Коментари Харесай

Откриха две сачми в тялото на убития световно застрашен египетски лешояд

Ветеринарно-медицинската експертиза, осъществена от експерти в Спасителния център на Зелени Балкани в Стара Загора, сподели съществуването на две сачми в тялото на простреляния край Джебел египетски лешояд, който природозащитници бяха нарекли Бояна.

От Окръжната прокуратура в Кърджали споделиха, че съдебно-балистична експертиза ще открива дали може да се дефинира точното оръжие, с което е убита птицата.

Бояна беше първият лешояд от застрашения тип, който е излюпен в европейски зоопарк, пуснат на независимост в дивата природа и съумял да сътвори семейство. Птицата се трансформира в същинска сензация и знак на вярата, че типът може да бъде избавен.

През септември Бояна – египетският лешояд, чиято история развълнува хиляди хора по света, бе открит мъртъв със следи от огнестрелна рана в региона на гр. Джебел.

Установяването на гибелта на Бояна стана, откакто екип на Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) засече „ обезпокоителен сигнал " от GPS предавателя, с който бе маркиран лешояда при своето освобождение в дивата природа.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР