Ветеринарна клиника в Германия обучава кучета да откриват COVID-19 в

...
Ветеринарна клиника в Германия обучава кучета да откриват COVID-19 в
Коментари Харесай

Кучета ще откриват коронавирус

Ветеринарна клиника в Германия образова кучета да откриват COVID-19 в човешката слюнка с 94% акуратност, оповестява Imminent Global News.
„ Кучетата са подготвени да разпознават миризмата на , която идва от инфектирани ", изясни Естер Шалке, ветеринарен доктор в учебното заведение за образование на кучета на немските въоръжени сили, съобщи организация Фокус.
 Как кучетата усещат болката ни? Как кучетата усещат болката ни?
Кучетата са надарени със способността да съчувстват, повече от всяко друго живо създание, в това число и от хората. Това демонстрират някои...
Тригодишната белгийска овчарка Филоу и Джо Кокър, едногодишен кокер шпаньол, са две от четириногите животинки, които сега се образоват във ветеринарното учебно заведение в Хановер.
„ Направихме изследване, при което кучетата миришеха проби от позитивни за COVID-19 пациенти и можем да кажем, че съгласно нашето проучване вероятността за разкриване на заболяването е 94% “, увери Холгер Фолк, началник на ветеринарната клиника. „ Кучетата в действителност могат да вършат разлика сред заболели и здрави хора, сред симптоматични и асимптоматични случаи ", добави той.
Щефан Вайл, министър-председател на Долна Саксония, чиято столица е Хановер, съобщи, че е впечатлен от изследването и прикани за спомагателни проучвания, преди да се употребяват кучетата в всекидневието, да вземем за пример за аудитория по време на концерти.
Във Финладия подготвени кучето започнаха „ работа “ на летището в Хелзинки през септември предходната година като част от пилотен план. Кучета-детектори се употребяват и на интернационалното летище Сантяго в Чили, напомня Imminent Global News.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР