Ветеранът Мартин Камбуров изигра нов паметен мач, с който помогна

...
Ветеранът Мартин Камбуров изигра нов паметен мач, с който помогна
Коментари Харесай

Камбуров вече е №2 по мачове в България

Ветеранът Мартин Камбуров изигра нов незабравим мач, с който оказа помощ за домакинската победа на " Берое " с 2:1 над " Славия " в XVII кръг на Първа лига. 41-годишният нападател вкара първия гол за триумфа, с което към този момент има 256 в елитната ни дивизия (А група, Първа лига). Той е едноличен водач в тази ранглиста, откакто.

Днес Камбуров записа и още едно достижение. Той изигра своя мач №454 в елита, с което се изравни с втория във безконечната класация по този индикатор - Марин Бакалов. Първият - Георги Илиев, е с 461 мача, което значи, че Камбуров може да го задмине още този сезон, стига да продължи да играе футбол и след Нова година. Сегашният му контракт с " Берое " е до края на декември.

" Говорили сме с управлението, само че още не съм решил дали ще намеря мотивация след Нова година. Аз помогнах на тима, само че първо желая да минем мачовете с " Ботев " (Враца) и " Левски ", и по-късно ще преценява ", разяснява Камбуров след края.

Иначе в мача в Стара Загора " Славия " съумя да изравни в 61-ата мин. посредством Питър Макрилос, а Абубакар Тунгара донесе успеха за домакините след бърза офанзива в 70-ата мин.

След мача треньорът на " Берое " Петър Колев съобщи: " Ключовото беше, че играчите поставиха оптимални старания. Успяхме да спазим дисциплината и да вкараме два гола. Мисля, че има един удар в нашата врата и получихме гол. Няма да има лесни мачове. Борбата за Топ 6 занапред стартира. В няколко от мачовете, в които гостувахме, загубихме точки от напълно разнообразни фактори с изключение на игровия. Смятам че сме по-стойностният тим от " Ботев " (Враца), само че ни чака извънредно сложен мач, като гледах и през днешния ден играта им в Пловдив. Нека не спекулираме по тематиката " Мартин Камбуров " - с управлението сме говорили с него. Аз съм очарован от него и с головете си и с държанието му отвън терена. Страхотен водач, който мъчно ще сменяем ".

Наставникът на " Славия " Златомир Загорчич пък разяснява: " Изнервихме се доста в мача и играхме раздрано, което не ми хареса. Можеше и трябваше да го създадем доста по-качествено. Успяхме да се върнем в резултата и получихме гол тъкмо от нещо, което знаем, че " Берое " прави. Говорихме си даже на полувремето за това нещо. Като игра и всички останало " Берое " си заслужаваше тази победа. Спадна концентрацията и по тази причина по този начин се получи. Допуснахме още една неточност след изравняването. Ние желаеме да си играем футбол и да си печелим мачовете. Понякога става, от време на време - не ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР