Вестниците Ню Йорк таймс и Вашингтон пост спечелиха престижната награда

...
Вестниците Ню Йорк таймс и Вашингтон пост спечелиха престижната награда
Коментари Харесай

За първи път рапър бе отличен с награда Пулицър

Вестниците " Ню Йорк таймс " и " Вашингтон пост " завоюваха влиятелната премия Пулицър в категорията за изявления с общонационално значение за серия от публикации и материали, отдадени на вероятни контакти сред хора от предизборния екип на Доналд Тръмп и съветски представители, предадоха международните организации.


Наградата Пулицър е най-престижното американско отличие в региона на публицистиката, което се присъжда от 1917 година Понастоящем то се присъжда освен в журналистически категории, само че и в региона на литературата, музиката и драматургията. Наградата се съпровожда и от 15 000 $. Отличията в другите категории бяха оповестени на гала във Факултета по публицистика към Колумбийския университет в Ню Йорк.

В. " Ню Йорк таймс " и сп. " Ню Йоркър " получиха оценката Пулицър в категорията за публицистика в услуга на обществото за публикациите, в които разкриха аферата с холивудския продуцент Харви Уайнстийн, упрекнат от десетки дами от шоу бизнеса в полови похищения, осъществявани в продължение на години.

В резултат на тези разкрития се зароди придвижването " Аз също ".

Агенция Ройтерс получи премията Пулицър в категорията за интернационална публицистика за репортажи, разкриващи връзките сред филипинския президент Родриго Дутерте и полицейски " отряди на гибелта ".

Ройтерс получава премията Пулицър и в категорията за снимка за фрагменти, отразяващи рецесията с рохингите в Мианма.

Американският публицист Андрю Шон Гриър получи премията Пулицър в категорията за разказ. Той завоюва оценката с творбата си " Лес ", разказваща за неуспешен публицист на междинна възраст на име Артър Лес и неговите комични прекарвания, предадоха международните организации.

В категорията за драма премията Пулицър завоюва Мартина Майок за пиесата " Цената на живота ", разказваща за хора с увреждания и контузии, съжителстващи с физически здрави хора.

Пулицър в категорията за биография получи Каролин Фрейзър за " Прерийни огньове ", отдадена на писателката Лора Ингълс Уайлдър.

Джеймс Форман-младши завоюва Пулицър в категорията за документална творба за " Заключване на нашите: Престъпление и наказване в Черна Америка " - проучване на актуалната американска правосъдна система и последствията от нея за цветнокожите лица и общности.

Джак Дейвис получи Пулицър в категорията за историческа творба за " Заливът ", отдадена Мексиканския залив, който е една от най-разнообразните и продуктивни морски екосистеми на планетата.

В категорията за лирика Пулицър получи Франк Бидарт за сборника " Сумрак ".

В категорията за музика премията Пулицър бе присъдена за първи път не на джаз музикант или на класическо произведение, а на рапър. Това е Кендрик Ламар, който я завоюва с албума си " DAMN ". Според присъждащите премията в тази категория, албумът на Ламар е творба, която съумява да улови и пресъздаде сложността на афроамериканския живот.

Кендрик Ламар към този момент завоюва похвалите на музикалните експерти поради впечатляващите си осъществявания онлайн, текстовете на песните си, поради смесицата от хип-хоп, джаз, соул, фънк и африкански звуци в частите му. Неговите проницателни песни го трансфораха в глас нацяло едно потомство. Той бързо стана водач в хип-хопа и любим и на почитатели на рока, попа и джаза.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР