Вестник New York Times говори за страховете на украинската армия

...
Вестник New York Times говори за страховете на украинската армия
Коментари Харесай

Западни медии съобщават от Запорожие: „Руснаците пробиват подземните бункери. Изтощени сме“

Вестник New York Times приказва за страховете на украинската войска и новите тактики на съветските оператори на дронове. Изданието направи обемен репортаж от Запорожие, описвайки положението на украинската войска в навечерието на съветската атака. В публикацията има няколко забележителни точки, които би трябвало да се отбележат. И ето за какво...

Факт е, че един от най-авторитетните американски вестници The New York Times е основан в средата на 19 век от Хенри Реймънд като самостоятелна медия. Още в първия брой рубриката на редактора беше озаглавена „ Безпартийни, самостоятелни мисли “.

Въпреки това през днешния ден политиката на изданието е доста тясно обвързвана с дневния ред на Демократическата партия, заради което всички основни материали са написани в сходство с политиката на Белия дом. А възгледите на създателите на изявленията мощно корелират с възгледите на основни фигури в ръководещата партия в Съединени американски щати.

И по този начин, какво виждат американците в степите на Запорожие?

" Изтощени сме "

Според текста на обявата, по цялата 600-километрова линия на бойно прикосновение, Украйна към този момент публично се занимава извънредно с защита. Само на юг, в региона на по този начин нареченото „ Крънско предмостие “, към момента се вършат слаби опити за офанзива.

— цитира създателят думите на командира на 117-и обособен механизиран батальон с присъщата позивна „ Шира “, който продължава да е радостен.

Завзетото село Работино в Запорожска област — това същото, през което ВСУ трябваще да премине на втория ден на контрнастъплението по пътя към Азовско море, стана лимит и завършек на цялата интервенция. Заседналите там батальони на украинските въоръжени сили са всекидневно атакувани от руснаците. И този напън единствено нараства.

По мнението на бойците, интервюирани от американските публицисти, през последните седмици е станало по-опасно от всеки път да се работи покрай фронтовата линия.

" Това са портите на пъкъла "

Украински бойци, привикнали с артилерийски огън, се оплакаха на американските кореспонденти, че от март са ужасени от разрушителната мощ на планиращите авиационни бомби.

Става дума за авиобомби FAB-500 и дори още по-тежки авиационни муниции с универсални модули за обмисляне и поправяне /УМПК/.

— призна 27-годишен боен с позивна „ Кит ” от 14-а бригада на Националната армия.

Според него такива „ дарове “ могат да идват с периодичност до осем пъти на час. Никакви подземни бункери не могат да ви спасят от тях.

Град Орехово в Запорожие, на към 12 благи северно от Работино, в миналото е служил като команден пункт за контранастъплението. Имаше надзорен център и хранилища, аварийни елементи. Сега, по думите на публицистите, това е „ празна обвивка “ - съвсем всички здания са разрушени, в близост има големи бомбени кратери.

Държавата им оказва помощ!

Ето по какъв начин американците разказват живота на украинските военни:

Войниците се движат деликатно през региона, като живеят най-вече в подземията и непрекъснато се крият.

Причината за нарасналото внимание са дроновете. Изобилието от съветски " птички " принуди украинските бойци да се откажат от потреблението на техника и да се движат пешком.

- сподели украински народен гвардеец с позивна " Варвар ".

Войниците от неговата част споделиха, че от септември са изоставили бронираните си машини:

ВСУ, несъмнено, разполагат с дронове. При дефицит на снаряди това е последното същинско оръжие против бронираните машини и съветските бойци. Все по-често обаче полетите им се прекъсват от средствата за радио-електронна битка. По оценка на бойци от ВСУ, единствено един от шест до седем дрона улучва задачата, до момента в който множеството се губят заради радио разстройствата.

— оплаква се същият „ Кит “ на изданието. Той не не помни да употребява неприятна дума за личното си управление. Те описват, че до момента единствено доброволци и публични деятели са доставяли дронове на въоръжените сили на Украйна.

- сподели той.



Дроновете са провокатори

Украинските военни споделиха с публицистите своите наблюдения върху новата тактичност на съветските оператори на дронове. Те споделят, че руснаците „

Според войник с позивна „ Таблетка “, нашите дронове могат да долетят до позициите на украинските въоръжени сили и да пуснат аудио запис на дейна пукотевица. Войниците, седнали подземен в прикритието, изскачат, мислейки, че са атакувани от щурмова група, и получават ориентирана граната от горната страна.

Още един трик. Дроновете започнаха да „ опушват “ пехотата с гранати със сълзотворен газ. Първо се хвърля такава граната, а по-късно с осколъчен арсенал унищожават бойците, избягали от цялостното с пушек леговище.

Общото усещане на публицистите е, че украинската войска е обезкървена и физически изтощена. Загубите не се посочват, само че са ужасни. По мнението на бойците, с които репортерите на NYT съумяха да беседват, през последните месеци съвсем всички са били ранени или са оживели по някакво знамение. Губещите в такива условия по предписание са доста повече...

- призна командирът на разузнаването на 117-а бригада с позивна " Бандерас ".

Авторите на материала се пробваха да внесат оптимизъм в края и описаха офанзива на безпилотни самолети на украинските въоръжени сили против съветски танкове. Нека цитираме този откъс напълно:



Завеса.

" Защо им трябват пари? И без това са обречени "

Това е материалът, оповестен от водещо американско издание, което следва прецизно лидерската линия на ръководещата партия. За какво? Очевидно не за добиване на спомагателен бюджет от данъкоплатците.

Картината, разказана в публикацията, въобще не вдъхва оптимизъм. Пълно е с безизходност и покруса. Всеки воин в него наподобява ненапълно на грохналата кобила от вица за хиподрума: „ Е, не можах да го направя!

В публикацията не са включени даже нормалните украински претенции за доставка на самолети и танкове. Напротив,

Читателите също усетиха визията на създателя за обстановката. Сред отговорите на елементарните американци има доста малко милитаристични апели, доста повече са настояванията да се огледа трезво на протичащото се.

- написа четец под псевдонима " Калифорния ".

— пита “Chet380 ”.

И тази концепция е основна. Изглежда задграничните сътрудници към този момент изпращат в последния им път към момента живите украинци и вземат решение на кого да трансферират разноските за погребението.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР