Вещо управление със знаещи хора, с каквито БСП разполага, са

...
Вещо управление със знаещи хора, с каквито БСП разполага, са
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: БСП показа последователност в 46-ия парламент

Вещо ръководство със знаещи хора, с каквито Българска социалистическа партия разполага, са нужни, с цел да се постави завършек на безобразните корупционни схеми, по които ръководството на ГЕРБ позволи над 7,8 млрд лв. да изтекат по системата “ин-хаус “ единствено за последната година. Същите схеми, по които 435 млн. лв. бяха изхарчени за удълбочаване на канала “море-езеро, което по този начин и няма да се състои. А и е механически невероятно да се осъществя в заложените параметри. За да стане каналът бездънен 14 метра или ще падне Аспарухов мост, или ще би трябвало да се намерят още милиони за подсилване на основите му.

Това съобщи националният представител от ПГ на “БСП за България “ в ефира на ТВ 1, представено от frognews.bg.

 

В предаването “ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев “ той бе безапелационен, че това са брутални схеми за източване на обществени финанси, на които идващият парламент би трябвало да постави край. „ За тези 435 млн. лв., които в този момент ще изтекат през плавателния канал море – езеро във Варна, щеше да бъде подготвен целият нов интермодален терминал под „ Максуда “. А неговото предопределение и преди 15 години, когато като ръководител на Общинския съвет във Варна стартирах този план, и в този момент, е да се изтеглят товарните действия от градската територия на врата. В момента тя е отчасти усвоена, само че се е трансформирала в битпазар, изясни той.

Според социалиста, с цел да се освободи от този си облик, който не е изключително подобаващ за морска столица, държавното управление незабавно би трябвало да разгласи интернационален конкурс за създаване на същинска съвременна атрактивна територия с яхтен порт, Аквариум, многофункционална зала, зони за отдих и занимания. „ Защото това е пътят за привличане на категорията туристи, които ще носят добавена стойност към туристическия артикул, а Варна и страната ни ще развиват сполучливо две стопански посоки - туризъм и морска промишленост “, уточни още депутатът от левицата.

Относно идните парламентарни избори Борислав Гуцанов съобщи: „ Заради последователността, която Българска социалистическа партия сподели по време на късия живот на 46-ия парламент - актуализацията на бюджета, добавките на пенсиите, индексацията им - въпреки и отсрочени по волята на някогашния към този момент финансов министър Асен Василев, левицата ще се показа по много явен и безапелационен метод на 14-и ноември “, разяснява той като добави, че тогава ще стане ясно и кой ще би трябвало да търси поддръжка и кой да дава такава.

„ Категоричен съм, че никой няма право да дели хората на честни и нечестни. Да се потвърди първо в действителната политика и тогава да се закичи със значка за честност “, заключи Борислав Гуцанов.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР