Веселина Седларска, "Редута" В БНТ върви виц: попитали Каменаров защо

...
Веселина Седларска, "Редута" В БНТ върви виц: попитали Каменаров защо
Коментари Харесай

Емил или за възпитанието

Веселина Седларска, "Редута "

В Българска национална телевизия върви анекдот: попитали Каменаров за какво Емил Кошлуков демонстрира междинен пръст в ефир. Каменаров дал отговор: Защото може!

Кошлуков може да покаже междинен пръст по доста аргументи. Първата: Колкото и да е необичайно, тя се намира още в първите редове на трактата „ Емил или за възпитанието “ на Жан-Жак Русо и гласи: „ Всичко положително излиза из ръцете на създателя, всичко се изражда в ръцете на индивида “. За образование става дума при Емил на Жан-Жак Русо, за неблагоприличие става дума при наш Емил. Направи това нещо с ръка, тъй като му идва отръки. Влече го. Втората причина: за какво да не го направи откакто номерът минава. Народът ще се повайка, ще означи нов под земята етаж в потъването към дъното и …толкова. Къде в действителност е написано, че не може да покаже междинен пръст?

Тук идваме до главната причина – на никое място не е написано, че водещ на телевизионно предаване не може да покаже междинен пръст. Виждала съм етичния кодекс на публичната телевизия Военновъздушни сили. Това е една много дебела книга, в която всеки може да откри отговор на всеки въпрос. За публицистите тя е като десетте божи заповеди, не, освен това от това е, тъй като написаното в кодекса се съблюдава за разлика от божиите заповеди. И в случай че мислите, че междинният палец го няма там, грешите. Има го в онази част, в която се споделя, че когато публицистите би трябвало да оповестят за афиш, изказване, публикувана листовка или каквото и да било от този жанр с непристойно, расистко, ксенофобско и така нататък наличие, те би трябвало не да четат безусловно текста, а да обяснят наличието му по допустим за феновете и слушателите метод. Защото самото цитиране на, да речем ксенофобски документ, е към този момент единствено по себе си разпространяване на ксенофобски текст. По подразбиране, по този начин е и с жестовете. Написано е в кодекса на публичното радио и телевизия Военновъздушни сили. По тази причина там водещ, колкото и огромен тъпанар да е, колкото и да му идва отръки да размахва междинен пръст, не може да го изобрази, а ще го опише с думи.

Къде е етичният кодекс на Българска национална телевизия? Би трябвало да е на уеб страницата на публичната телевизия, с цел да може всички ние да го знаем и надлежно направляваме – нали ние сме работодателите на Българска национална телевизия? Не, няма такова нещо на уеб страницата. Има ли въобще Българска национална телевизия етичен кодекс, от който да излиза наяве, че Кошлуков не може да покаже междинен пръст от екрана? След като няма – за какво да не го покаже? Има Съвет за електронни медии, ще кажете. И аз съм чувала клюки, че има. Нямам визия какъв брой ни коства на данъкоплатците това образувание, само че и в магазин за 1 лев да го продават, не си коства да си го купим. Той към този момент така и така е продаден, ще кажете. И ще бъдете безусловно прави.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР