Веселин Налбантов купил кола, за да вози с нея служители,

...
Веселин Налбантов купил кола, за да вози с нея служители,
Коментари Харесай

Хотелиер внася в Слънчев бряг работници от Киргизстан, украинците искали да живеят на гърба на държавата

Веселин Налбантов купил кола, с цел да вози с нея чиновници, които живеят на 50-60 км от курорта

Киргизстанци ще работят в Слънчев бряг. Те ще дойдат с визи за шест месеца, сподели в предаването „ Твоят ден “ по NovaNews заместник-председателя на БХРА Веселин Налбантов. 

Той разкри, че към този момент им е платил билетите, с цел да може да дойдат в България, само че не знае дали са подготвени. 

„ Масово младежите бягат. Недалновидната политика от министерствата на туризма и образованието оказва влияние. Ние образоваме фрагменти, които не остават и ден в България. Не са по никакъв начин ниски заплатите. На всички позиции има липса на фрагменти ", съобщи хотелиерът.

„ Моя позната лекарка, която работи в влиятелен медицински център, взема 2000 лв. заплата, а при нас даже една миячка получава 1500 лв. “, прибавя той.

„ Най-търсени са чиновниците за специалности, за които даже не се изисква обучение – миячи, чистачи. Мои чиновници, които живеят на 60-70 км. от Слънчев бряг и няма подобаващ превоз, ги транспортирам с кола, която купих. Всяка сутрини и вечер ги караме “, посочи Налбантов. 

„ Преди войната имах украински чиновници, само че в този момент пътуват свободно из Европа и не идват тук. Тези, които са в този момент в страната ни обаче не желаят да работят. Искат да са на гърба на страната “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР