Веселин ДимитровДнес сутринта Постоянната комисия по образование, култура, наука и

...
Веселин ДимитровДнес сутринта Постоянната комисия по образование, култура, наука и
Коментари Харесай

Московско безсрамие повя в СОС, но европейски циклон издуха мерзкия им напън - ще имаме алея „Героите на Украйна“ и площад „Борис Немцов“

Веселин Димитров

Днес сутринта Постоянната комисия по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие прегласува решението на СОС да уважи героите на Украйна и Борис Немцов с улица и площад към съветското посолство и да издигне украинското знаме наред с националния байрак и другите флагове пред фасадата на общински здания.
Заседанието на комисията протече много бурно, с реплики и нападки от страна на алените и червенеещите столични съветници против европейското решение на Столичния общински съвет. Партията на Копейкин, известна към този момент като „ Израждане “ бе докарала двайсетина лумпен-пролетарии, които крещяха под общинските прозорци „ Оставка! “, без да конкретизират чия или чии оставки желаят сега.

 sos_zasedanie.jpg

Заседанието в комисията

Областният шеф на София-град Иван Кючуков, употребен за маша от Българска социалистическа партия, бе очевидно обезпокоен и единствено съобщи, че заповедта, с която анулира решението на Столичния съвет, била юридически „ прецизна “ и не се нуждаела от спомагателна обосновка.

Автомонтьорът Кючуков

прикани разискванията да бъдат чисто правни, без да бъдат подвеждани под „ политически знаменатели “.
Призивът му увисна, тъй като изказалите се съветници обориха опита на слави-трифоновия служител да се измъкне от същинските политически подбуди за решението си. Представителите на ГЕРБ и на Демократична България показаха правната и моралната неплатежоспособност на „ прецизните “ агументи на неотдавна назначения държавен служител.
Цялата „ точност “ на юридическите корифеи от регионалната администрация се изчерпва с формулировката: „ позволени са основни нарушавания на материалноправните разпореждания на законите, които водят до изцяло опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет “.
Биологичната и професионалната биография на индивида Иван Кючуков се изчерпват с изречението: „ Машинен инженер с дълготраен опит в частния бранш в областта на автосервизното и следпродажбеното обслужване “.

 sos_vazrajdane.jpg

Скромния митинг на " Възраждане "

Веднага направи усещане неофициалната тройна коалиция, в която работят и в Народното събрание, и в СОС представителите на Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Израждане “. Червеният консултант Калоян Паргов бе поел началство над корифея на следпродажбеното обслужване Кючуков и безусловно му подаваше реплики като сценичен суфльор, заяждаше се с съперниците му, поясняваше какво е споделил и какво би могъл да каже подопечният му държавен служител.
Путинистките представители от Българска социалистическа партия бяха докарали нещо като „ тежка “ артилерия в лицето на юристките Милка Христова и Дияна Тонова. Очевидно, двете червени дами авансово бяха работили с регионалната администрация, откакто техните доводи изцяло се покриваха с юридическата „ експертиза “ на регионалния шеф. Другарките Христова и Тонова се пробваха да изпитват сътрудниците си от другите политически сили, да се базират на неналичието на диспути и изборно да цитират мнението на Комисията по устройство на територията, която също поддържа повторното гласоподаване на трите решения в сесия на СОС.

След като бяха задействали и въоръжили с „ юридически “ причини регионалния шеф, в този момент

сътрудниците за въздействие на Българска социалистическа партия и на Путин желаеха да чуят стойностни възражения

от съперниците си. А други Паргов искрено прикани въпросът да бъде отсрочен.

Олекнали на политическо и на морално ниво, московските левичари упорстваха да бъде обсъждана единствено юридическата страна на въпроса, като че ли СОС е комерсиално сдружение или юридическа адвокатска фирма и общочовешките и общоевропейски проблеми, болки и желания изцяло отсъстват от наредбите и духа Столичната община. Сякаш става дума за пренасяне на тротоар или регулация на частен парцел вместо за витално значими за страната ни и за света политически въпроси.

От името на гостите някакъв чудноват индивид, прочут като „ жителя Петров “ взе думата, с цел да назова общинските съветници „ шмекери “, „ дребни тарикати “ и

да ги заплаши със Страшния съд

и неизбежната отплата на идните генерации.
Разумни и уравновесени мнения предложиха съветници като заместник-председателят на комисията Борислав Бориславов (ГЕРБ), Грета Стефанова (ДБ) и Веселин Калановски (ДБ), само че алените приятели и съдружниците им си знаеха своето. Разбрали, че ще изгубят при гласуването, те

заедно се изнесоха от залата,

като използваха за мотив острото изявление на съпредседателя на Атлантическия съвет на България Димитрин Вичев, който искрено им заяви какво мисли за тях и за пропутинската им политика и ги прикани да си стягат куфарите за Москва и Сибир.

Накрая като за похлупак нагъл народен представител от „ Израждане “ нахока столичните общински съветници, че се занимавали с „ геополитика “, вместо да се грижат за асфалтирането, озеленяването и столичния превоз.

При гласуването със седем на четири гласа непрекъснатата комисия реши трите точки, оповестени за незаконосъобразни от регионалния шеф, да бъдат прегласувани на идната сесия на СОС.
На разлъка ядосаният Калоян Паргов заплаши съперниците си с бъдещето, което скро щяло да покаже кой какъв брой коства.
Пред постройката на Столичната община с увиснали байраци стояха маргиналите от „ Израждане “. Чакаха си надницата и ги мързеше ги даже да викат.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР