Веселин Ампов, който остава един от най-добрите автокрадци в Пловдив,

...
Веселин Ампов, който остава един от най-добрите автокрадци в Пловдив,
Коментари Харесай

Автокрадец № 1 на Пловдив- Веселин Ампов пак влиза в затвора заради дрога

Веселин Ампов, който остава един от най-хубавите автокрадци в Пловдив, влиза за следващ път в пандиза, поради дрога. Този път рецидивистът е хванат с малко количество амфетамин- 1,50 грама, което е било притежавано за разпространяване. 
Прочетете още
При извършеното разпоредително съвещание в петък, Ампов признава  виновността си и заявява, че се отхвърля от разглеждане на делото против него по общия ред, като подписва съглашение с прокуратурата и приема да търпи наложеното наказване от 1 година отнемане от независимост, като съглашението е утвърдено от Пловдивския областен съд. Въпреки дребното количество наркотични субстанции,  Ампов получи по-тежка присъда, поради дебелото си престъпно досие.  

Наложената мярката за неотклонение на обвинения е „ домакински арест ”, а поради влошеното здравословно положение на Автокрадец № 1, тя не беше променена в по-тежка такава до влизане на присъдата в действие. 

Това не е първото такова обвиняване за Ампов. През 2019 той бе задържан, откакто в таксито, което ръководи са открити опиати. Според клюки, дрогата била предопределена за лишени от независимост, които въртели търговия. Дилърите зад решетките продавали, а парите от дрогата били давани на Ампов от роднините на пандизчиите.

Автокрадец № 1 Ампов се прочу през 90-те, когато за секунди е можел да отключи кола и да я отмъкне. До 2000 година, когато за финален път го прибират зад решетките за отмъкнато возило. Получавал по 5-6 хиляди лева заплащане като крадял по поръчка.

След дълъг престой в пандиза, Ампов излиза на независимост и открива, че към този момент, с цел да откраднеш безценен автомобил би трябвало да разполагаш със специфична техника.

След като прекъсва кариерата си на автокрадец, Ампов стартира да се занимава с по-дребни закононарушения. Бе арестуван за кражба на куфар с облекла на убита жена, а преди пет години влезе зад решетките поради владеене на 5 грама марихуана.  През 2017 Веселин още веднъж попада в ареста, когато бе хванат да кара такси с подправени табели.

Той е прекарал толкоз време зад решетките, че измежду съкилийниците му се появява прякорът – Адвоката. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР