Версията Label Red на БМВ XM е най-мощният сериен автомобил

...
Версията Label Red на БМВ XM е най-мощният сериен автомобил
Коментари Харесай

Най-мощният модел на БМВ идва с червен нос

Версията Label Red на БМВ XM е най-мощният сериен автомобил на марката със своите 748 конски сили, а моделът е проява на най-модерните технологии, употребявани от баварците при основаването на актуален хибриден автомобил. Същото важи и за съчетаването на лукса на пътя и спортните упоритости при основаването на впечатляващия SUV. “Базовата версия ” на ХМ е с 653 конски сили, а с цел да се обезврежда чувството за внушителното тегло на автомобила - 2,7 тона, идва нарасналата мощ на 4,4-литровия V8 бензинов мотор с две турбини.

Мощността на мотора с вътрешно горене е повишена с 95 конски сили до 585, а още 197 идват от електромотора. С внушителната мощ от 748 конски сили XM Label Red форсира от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди. Това е с 0,5 секунди от ХМ, а при прибавянето на пакета M Driver оптималната скорост на версията с аления нос отскача на невероятните 290 км/ч.

За да се употребява оптимално дейно електрическото задвижване трансмисията на хибрида получава система за “предварително включване ” на идната предавка, което усилва въртящия миг на електромотора от 280 на 450 нютонметра. Разбира се, хибридната система има по-важно значение за пробега без нездравословни излъчвания - в този случай 84 километра на ток, като това става допустимо с помощта на батерията с потенциал 25,7 киловатчаса, ситуирана в пода на колата. Пълното зареждане на батерията лишава 4 часа и 15 минути.

ХМ Label Red е със задвижване на четирите колела, изпълнено от системата на БМВ Drive, а заключващият се диференциал е с електронен надзор като в естествени условия мощността се предава главно на задния мост. Има и още ограничения в борбата със субективното чувство за огромното тегло на колата - дейни стабилизиращи щанги, адаптивни амортисьори и спирачки M Sport.

Червените акценти, дали името на версията, обгръщат голямата радиаторна решетка и рамките на прозорците, само че клиентите могат да си изберат те да са черни и да не се набиват толкоз доста на очи. Производствената серия е извънредно скромна - 500 бройки, а в Германия цената на Label Red е 179 450 евро.
  Фонд на БМВ влага в български стартъп Фонд на БМВ влага в български стартъп   Ще наемете ли това БМВ М3 от Тиери Нювил? Ще наемете ли това БМВ М3 от Тиери Нювил?
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР