Версия на тази история се появява в бюлетина What Matters

...
Версия на тази история се появява в бюлетина What Matters
Коментари Харесай

Как републиканците се опитват да обвинят Байдън за атаките срещу Израел

Версия на тази история се появява в бюлетина What Matters на CNN. За да го получите във входящата си поща, регистрирайте се гратис.

Правителството на Съединени американски щати към момента не желае да начертае директна линия сред Иран и шокиращите секрети офанзиви на бойци на Хамас против Израел отвън линията Газа, само че вътрешните политически противници на президента Джо Байдън са уверени.

Бившият президент Доналд Тръмп твърдеше погрешно, че доларите на американските данъкоплатци са отишли ​​в Иран и са били ориентирани към Хамас. Той също по този начин, с присъща несъразмерна изразителност, твърди, че неговата администрация е „ донесла толкоз доста мир в Близкия изток “. И по време на предизборна изява в Ню Хемпшир той се опита да съпостави жестоките офанзиви против Израел с потока от търсещи леговище мигранти на границата на Съединени американски щати с Мексико – макар че явно няма съпоставяне сред търсещи леговище и терористи, убиващи стотици. Сенатор Тим Скот, републиканецът от Южна Каролина, сподели пред Улф Блицер на CNN в понеделник вечерта, че администрацията на Байдън е „ съизвършител “ в офанзивата против Израел поради същите ирански фондове, подложени на критика от Тръмп. Политиките на Байдън, съгласно губернатора на Флорида Рон ДеСантис, който говореше в Айова, бяха „ доста почтителни към иранците, иранците, които в този момент познаваме, бяха тясно забъркани в организирането на тези офанзиви “. Бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли, която беше дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации за част от администрацията на Тръмп, сподели, че Съединени американски щати би трябвало да поддържат Израел, с цел да се пази от Иран. „ Израел е фронтовата линия на отбрана за иранския режим и терористите, които желаят да ни наранят и желаят да наранят нашите другари “, сподели Хейли, появявайки се в „ Meet the Press “ на NBC в неделя.

Това е вътрешен спор за Иран, който ще съвпадне с това, което може да бъде продължителна война сред Израел и Хамас.

Защо Тръмп сподели, че доларите на данъкоплатците отиват в Иран?

Повечето от казаното от Тръмп е погрешно. Доларите на американските данъкоплатци не са отивали в Иран.

Въпреки това администрацията на Байдън контракти освобождението през септември на петима американци, арестувани от Техеран. Това, което купи свободата им, беше освобождението на 6 милиарда $ в ирански фондове – доходи от продажбата на неговия нефт, държани в лимитирани сметки в Южна Корея – замразени от интернационалните наказания против Иран. от Надийн Ебрахим от CNN.

Сделката планува, че парите би трябвало да се употребяват за филантропични цели и че Катар, който оказа помощ за посредничеството на договорката, ще задържи парите, вместо те да отидат напряко в Иран.

6 милиарда $ можеха да освободят пари другаде

Критици, като Хейли, настояват, че в случай че Иран получи 6 милиарда $ за филантропични цели, това освобождава пари другаде.

„ Те отиват и популяризират тероризъм всякога, когато получат един $ “, сподели Хейли. „ Това не важи за иранския народ. Отива и на терористични офанзиви. “

Аргументите са сходни, когато става въпрос за договорката сред Иран и западните страни по отношение на нуклеарната стратегия на Иран.

Тази договорка, основана от някогашния президент Барак Обама и Байдън по време на времето му като вицепрезидент, след това беше провалена от Тръмп. Но в никакъв случай не е било да се изпращат пари на американските данъкоплатци в Иран; по-скоро беше да се отстранен някои наказания против Иран в подмяна на надзор върху нуклеарната стратегия на Иран.

Замесен ли е Иран в офанзивите на Хамас?

Иран по едно и също време приветства интервенцията на Хамас и отхвърли да е забъркан, съгласно отчет на Ебрахим.

Съединени американски щати не са свързали непосредствено Иран с офанзивите, само че считат Иран за „ необятно съизвършител “, съгласно заместник-съветника по националната сигурност Джон Файнър, който се появи в понеделник в „ Добро утро, Америка “ на ABC.

Иран е оказал огромна поддръжка на Хамас, групата, която управлява Газа и която Съединени американски щати и западните страни са определили като терористична организация.

Защо Иран би имал интерес от война сред Хамас и Израел?

Анализаторът по национална сигурност на CNN Питър Берген дейно свързва точките, като твърди, че Иран и Хамас имат интерес да спрат придвижването към естествени връзки сред Израел и арабските народи.

„ Изглежда, че тук се случва и по-голяма игра “, написа Берген за CNN Opinion. „ Опит за преустановяване на доближаването сред Израел и арабските страни, което стартира съществено по време на администрацията на Тръмп със Споразуменията на Ейбрахам. “

Какво бяха споразуменията на Авраам?

Това беше историческата договорка, управлявана от зетя на Тръмп Джаред Къшнър по време на администрацията на Тръмп, съгласно която арабските народи, в това число Бахрейн, Обединените арабски емирства, Мароко и Судан, признаха израелския суверенитет.

Палестинските водачи, отбелязва Берген, се опълчиха на Споразуменията на Авраам, тъй като те отделиха тяхната идея - основаването на палестинска страна - от по-широкото признание на Израел в арабския свят.

Как Байдън продължи политиката на Тръмп към Израел

Администрацията на Байдън се опита да се възползва от инерцията от триумфа на Тръмп със Споразуменията на Ейбрахам, с цел да контракти договорка сред Израел и Саудитска Арабия.

Една дейна война сред Хамас и Израел съществено ще усложни тези старания.

„ Вярвам, че в случай че Иран не го подтиква или предизвиква, той сигурно схваща, че е голям бенефициент от това “, сподели колумнистът на New York Times Томас Фридман пред Фарид Закария от CNN в неделя. „ Последното нещо, което Иран желае, е стратегически съюз сред Съединени американски щати, Саудитска Арабия и Израел, който да противодейства на Иран. В момента това към този момент не е допустимо.

Разцепление в Републиканската партия също

Докато множеството републикански претенденти за президент се концентрираха върху Байдън с рецензиите си, някогашният вицепрезидент Майк Пенс твърди, че това е сигнал за пробуждане за републиканци като Тръмп, които движат партията към по-изолационистки светоглед – освен във връзка с Израел, само че също и на Украйна.

„ Това е дебатът тук “, сподели Пенс в неделя по CNN. „ Дали ще се отдръпнем от ролята си на водач на свободния свят, или ще се облегнем в този миг в Израел, а също и в Източна Европа. … Ще бъдем мощни с нашите съдружници и ще се надигнем против нашите врагове. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР