Вероятността Мария Габриел да стане министър-председател изглежда все по-малко вероятна

...
Вероятността Мария Габриел да стане министър-председател изглежда все по-малко вероятна
Коментари Харесай

НОВИНА: Мария Габриел загуби 60 000 евро заплатата в Брюксел

Вероятността Мария Габриел да стане министър-председател наподобява все по-малко евентуална след скандалната конференция на основния прокурор Иван Гешев при започване на седмицата, която раздруса страната и обърка доста авансово уредени сметки, написа „ Уикенд “.

Най-прецакана от обстановката е самата Габриел, която напусна доброзорно уютното си местенце като еврокомисар, с цел да пристигна тук и да се опитва за министър председател.

Според източници на „ Уикенд ” в Брюксел Габриел е получавала 60 000 евро месечна заплата плюс безотчетни пари за командировки, самолетни билети и пространно жилище в сърцето на белгийската столица. Сега златния брюкселски дъжд към този момент няма да се изсипва над нея.

Реклама

Бойко Борисов обаче имал съществени проекти за амбициозната чиновничка и даже в случай че разновидността тя да стане министър председател на постоянно държавно управление с мандата на ГЕРБ пропадне, възнамерявал да й предложи друга позиция.

Най-вероятно Мария Габриел ще е претендента на партията за кмет на София. От ГЕРБ към момента не са оповестили кандидатурата си, само че като главен вид се спрягаше името на Георги Георгиев. Наскоро обаче персонално Бойко Борисов подсигурява, че това няма да е той.

Партията се колебаела сред няколко разновидността – някогашният началник на „ Пирогов ” Асен Балтов, проф. Тодор Кантарджиев и неврохирурга проф. Николай Габровски.

Сега обаче на напред във времето излизала опцията да бъде издигната Мария Габриел, която по този начин или другояче приключи европейската си кариера, с цел да се потопи в родното политическо тресавище.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР