Вероятността коронавирусът да е бил изпуснат от лаборатория не бива

...
Вероятността коронавирусът да е бил изпуснат от лаборатория не бива
Коментари Харесай

За първи път: Близък до Пекин учен намекна, че COVID-19 може да е бил изпуснат от лаборатория

Вероятността коронавирусът да е бил изтърван от лаборатория не трябва да се изключва. Това показа за Би Би Си Джордж Джао, който е работил в тясно съдействие с формалната власт в Пекин и на процедура става първият академик от обкръжението на комунистическия управнически режим, който позволява сходна опция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32649
Джао, който е ръководел Центъра по надзор на болесттите на Китай, е имал основна роля в битката с пандемията и изследването на генезиса на вируса.

До този миг Пекин отхвърляше изрично всяко обвиняване, че COVID-19 е бил пуснат от лаборатория в Ухан. Тезата, която циркулираше през 2020 година, беше, че инфекцията се предала по натурален път от прилепи на хора, както и чрез други животни, и че вирусът е плъзнал от пазара в Ухан.

Винаги може да подозирате всичко. Това е науката. Нищо не трябва да се изключва, изясни Джао за Би Би Си.

В момента Джао, вирусолог и имунолог, е вицепрезидент на Националната фондация по естествени науки на Китай, откакто предходната година се отдръпна от поста в Центъра по надзор на болесттите.

Той разкри, че китайското държавно управление е наредило да се направи вътрешна инспекция в Института по вирусология в Ухан, което по думите му е знак, че Пекин не изключва опцията вирусът въпреки всичко да е бил изтърван от лаборатория, въпреки публично да отхвърля тази информация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР