Вероятността да получим третия мандат не е малка, защото ние,

...
Вероятността да получим третия мандат не е малка, защото ние,
Коментари Харесай

Ива Митева би била чудесен избор за министър-председател

„ Вероятността да получим третия мандат не е дребна, тъй като ние, откакто приключихме разновидността с площада предходната година, започнахме да сплотяваме, обиколихме всички обединения на смяната – с предложение да създадем тъкмо това, което в този момент му идва времето. Да се съберем дружно и да създадем каквото би трябвало с цел да приключим диктатурата на ГЕРБ, да стартираме да разчупваме модела с кръговете и обръчите от компании. Затова има късмет да получим третия мандат. Ние все още сме единствените, които заобикалят идеологическите несъгласия, опитваме да си приказваме с всички, като се изключи ГЕРБ и Движение за права и свободи “.

Това съобщи в изявление за Радио Пловдив Николай Хаджигенов от „ Изправи се БГ! Ние идваме “.

Той разяснява и решението на Българска социалистическа партия да не почете настояването на Мая Манолова, което предвиждаше партиите на митинга и столетницата да се съберат, да решат, и да предложат на коя партия да бъде даден мандатът.

„ Корнелия Нинова и Мая Манолова от много време, още от времето на Българска социалистическа партия, непрестанно си мерят някакви неща между тях. Аз избирам да не влизам в тази тематика “, каза Хаджигенов.

Народният представител призна, че не е задоволително премислено предложение партиите на митинга и Българска социалистическа партия да предложат на президента Румен Радев кой да получи третия мандат.

„ Разговори обаче би трябвало да бъдат водени, тъй като държавно управление е допустимо единствено в тази настройка – трите партии на митинга и с поддръжката Българска социалистическа партия. Ако политическото поумняване се забави, отиваме на други парламентарни избори “, акцентира Хаджигенов.

Според него дали „ ИТН “ ще промени позицията си за идни диалози за кабинет и поддръжка, ще зависи от политическото просветление и поумняване.

„ Там нещата са непредвидими. Като следим по-голяма част от реакциите, те са по-скоро прочувствени, т.е. нямат нищо общо с рационалното “, сподели Николай Хаджигенов, само че добави, че към този момент диалози сред двете обединения не са водени.

Депутатът от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ счита, че Ива Митева от Има Такъв Народ би била превъзходен избор за министър-председател, само че минус на тази концепция, която пристигна от Атанас Атанасов от Демократична България, е че ще се оголи Народното събрание.

„ Ние водим към този момент неофициални диалози, най-вече с " Демократична България ". Не сме стигали до име на министър председател. По-важно е по какъв начин ще наподобява държавното управление, по какъв начин ще го сглобим, какво ще бъде съглашението, какви периоди ще се слагат и какви задания “, изясни Хаджигенов.

Вчера съпредседателят на 4Демократична България " Атанас Атанасов съобщи, че всяка една от партиите би трябвало да направи взаимни отстъпки.

" Нека от Има Такъв Народ предложат канидат за министър-председател, който да е друг от предходния. За нас този човек няма потенциала да оглави държавно управление тъкмо в този миг. Да предложат Ива Митева примерно или човек с нейните качества. Ако се откри фигура, към която всички да се обединим, естествено, че ще седнем и ще се разберем и за министрите. Нека не слагаме каруцата пред коня и да разясняваме имена на министри. Първо би трябвало да намерим конгрес, на който да се съберем всички четири партии ", изясни Атанасов.

Той добави, че за него също е рационално президентът да свика още един кръг съвещания. " На всяка една нова среща има какво ново да се каже. Ситуацията е извънредно динамична ", сподели още ген. Атанасов. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР