Николай Хаджигенов внесе повторно за включване в дневния ред на

...
Николай Хаджигенов внесе повторно за включване в дневния ред на
Коментари Харесай

Комисия за кървавата сряда бе подмината от властта на мутрите

Николай Хаджигенов внесе наново за включване в дневния ред на Народно събрание основаването на комисия, която да проверява полицейското принуждение, упражнено върху протестиращи жители на 10-ти юли и 2-ри септември предходната година. „ На тези две дати, познати като „ кървавата сряда “, съответно за 2.09.2020 година, бяха бити, изтезавани, обгазявани български жители. Вчера беше неодобрен дневния ред, тъй като статуквото не желае краткотрайна комисия на Народно събрание, която да проверява за какво еничарите на ГЕРБ биха, задържаха, влачеха български жители – деца, младежи, дами, възрастни хора, публицисти “, сподели от парламентарната естрада Николай Хаджигенов от ИМВ.

„ Обещахме на българските жители да махнем Борисов, това е направено. Сега би трябвало да вървим напред и да свършим „ Мутри ГЕРБ, вън! “ в това число “, акцентира Николай Хаджигенов.

Подписи под предлагането за основаване на краткотрайна комисия сложиха 59 народни представители от „ Изправи се! Мутри вън! “, „ ИТН “ и „ Демократична България “. Комисията би трябвало да откри всички обстоятелства и условия при потребление на сълзотворен газ, използването на мощ и помощни средства от Министерство на вътрешните работи, по време на публичното неодобрение против режима на Борисов в посочените два дни. В претекстовете си вносителите показват, че за осъществените актове на принуждение и принуда не е направено следствие на използването на несъразмерна мощ и помощни средства, укрити са доказателства за осъществените от чиновници на Министерство на вътрешните работи нарушавания на закона, като извършващите инспекцията институции са работили като съучастници и са прикривали по всевъзможен метод осъществените действия.

Нежеланието на статуквото в парламентарната зала за следствие на тези събития, Николай Хаджигенов дефинира като лобизъм. „ Лобизъм е, когато вашите основни прокурори готвят законопроекти, с които усилват оръжията в ръцете на прокуратурата. Същите тези усилват ръцете, държащи оръжие в Министерство на вътрешните работи, които след това се употребяват против българските жители. След което, същите тези хора неодобряват основаването на краткотрайна комисия “, акцентира националният представител от ИМВ. Според него, повода е, че ги е боязън.

„ Е, желая да ви кажа, че нас не ни беше боязън да се надигнем против вас 116 дни. Сега също не ни е боязън. И в случай че смятате, че новите избори ще ви спасят от гнева на българските жители, грубо сте сбъркали. Не отмъщение, не реваншизъм - това е ГЕРБ, правораздаване се назовава “, безапелационен бе Николай Хаджигенов от коалиция „ Изправи се! Мутри вън! “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР