Имаме най-голямото масово подслушване на български граждани в най-новата ни

...
Имаме най-голямото масово подслушване на български граждани в най-новата ни
Коментари Харесай

Имаме най-голямото масово подслушване на български граждани

„ Имаме най-голямото всеобщо подслушване на български жители в най-новата ни история. Това е български „ Уотъргейт “ безусловно, доколкото в материалите, предоставени на комисията, го няма президента, само че е обществено известно, че е подслушван и президента “, сподели националният представител Николай Хаджигенов след съвещанието на парламентарната комисия за следствие на полицейското принуждение и подслушвания на протестиращи български жители, на която е ръководител.

„ Подслушвани са стотици български жители. До момента имаме 3 листата, в които има 133 имена – на публицисти, общественици, цивилен деятели, политици, претенденти за депутати. Лично разпознах името на прокурор от Софийската градска прокуратура. Представете си какви са мащабите – от елементарни хора от площада, през прокурор и стигаме до политици. В листата няма политици от ГЕРБ “, разяснява Николай Хаджигенов.

Подслушванията са осъществявани в интервала от 14.07.2020 година до май т.г. Идентифицирани са две прокурорски преписки и едно досъдебно произвеждане, по които са осъществявани към 90% от всички подслушвания. Има искане, постъпило в ГДБОП – Министерство на вътрешните работи „ на ръка “, т.е. не е било заведено и е разпределено за осъществяване на 14.07.202 година от отдел „ Контратероризъм “. Водени са мемоари на хвърчащи листове и е докладвано „ на ухо “, което е в цялостен прорез със закона.

По подслушванията са работили всички вероятни служби, в това число и такива, чиято работа е друга, като " Вътрешна сигурност на Министерство на вътрешните работи “, стана ясно още от изказването на Николай Хаджигенов.

„ Цялата мощност на страната е включена в този развой. Стотици жители са били проследявани. Изискани са оптимално подробни оперативно-издирвателни мероприятия, в това число присъединяване на лица в митингите. Използвано е голямо количество специфични разследващи средства. По неокончателни данни, става дума за съвсем 1000 лица, разработвани от Министерство на вътрешните работи “, заяви ръководителят на парламентарната комисия. 

Очаквано, спецсъдът и прокуратурата отхвърлят подпомагане, формулирайки разнообразни правни еквилибристики, с единствената цел на това е да откажат достъп до материалите по делата, разяснява Николай Хаджигенов.

В секретното деловодство на Народното събрание са получени отчети от министъра на вътрешните работи, с размер към 300 страници и два хард диска с видеозаписи от събитията на 10.07.2020 година и 2.09.2020 година Минути преди съвещанието на комисията от Министерство на вътрешните работи е получен още един хард диск, който занапред следва да бъде обсъждан.

Николай Хаджигенов още веднъж прикани хората, които разполагат със записи на полицейско принуждение, да ги изпращат на електронен притежател на адрес: София 1169, пл. „ Народно заседание “ 2, за Временната комисия за следствие на обстоятелства и условия при потребление на сълзотворен газ, използването на мощ и помощни средства от Министерство на вътрешните работи, осъществени на 10 юли и 2 септември 2020 година против протестиращи жители, както и за следствие на обстоятелства и условия, свързани с използване на специфични разследващи средства. Материали могат да бъдат изпращани и по имейл на адрес:.

По-рано през днешния ден в пленарната зала се обсъждаше настояването на парламентарната група на ГЕРБ-СДС за основаване на краткотрайна анкетна комисия, която да проверява дейностите на Министерство на вътрешните работи под управлението на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков в дните преди вота на 11 юли. От ГЕРБ настояват, че са унизени и арестувани техни деятели и са принуждавани да подписват предупредителни протоколи, че няма да пропагандират и купуват гласове в интерес на една партия.

„ Обвиненията в реваншизъм от страна на ГЕРБ, които управляваха публично, звучат като опрощение. Когато идват от страна на Движение за права и свободи обаче, които настояват, че не са управлявали, будят неразбиране “, съобщи националният представител Николай Хаджигенов от „ Изправи се БГ! “ Ние идваме! “ по време на дебатите. „ Ако не сте управлявали, тогава няма реваншизъм “, уточни Хаджигенов.

Изказването му пристигна в отговор на идентични позиции, изразени от депутати от двете политически сили в границите на дебата за основаване на Временна комисия за изясняване на обстоятелства и условия за използването на СРС от Министерство на вътрешните работи във връзка с български жители, участващи в предизборната акция и изборния развой за 46-то Народно събрание, препоръчана от ГЕРБ-СДС.

Той направи паралел с дейностите на служебното държавно управление против пазаруването на гласове - за връчване на предупредителни протоколи на партийни деятели и обвинени длъжностни лица да съблюдават закона, несъмнено от ГЕРБ като принуда. „ От друга страна има голямо ОПГ, експлоатирани са голямо количество СРС-та, целият запас на Министерство на вътрешните работи е впрегнат да работи против спокойно протестиращите български жители “, уточни още Николай Хаджигенов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР