Политическата каста, която остави мръсните си лапи върху съдебната власт

...
Политическата каста, която остави мръсните си лапи върху съдебната власт
Коментари Харесай

Цацаров и Гешев позволиха законът да се използва като бухалка

Политическата прослойка, която остави мръсните си лапи върху правосъдната власт и върху правораздаването въобще, през вчерашния ден заслужи изцяло овации за това, сподели националният представител Николай Хаджигенов по време на чуването на правосъдния министър Янаки Стоилов и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков в Народното събрание. Хаджигенов инициира чуване на двамата министри във връзка настояването за предварително преустановяване мандата на основния прокурор Иван Гешев, импортирано във Висшия правосъден съвет. Припомняме, че през вчерашния ден Висш съдебен съвет отхвърли настояването за премахване на основния прокурор.

Според Николай Хаджигенов, 32 години кадруване в правосъдната власт, доведоха нещата до това, че през вчерашния ден техни представители изнесоха 5-часова защита в отбрана на основния прокурор Иван Гешев. Не на прокуратурата, не на правораздаването, а на едно физическо лице – Иван Стоименов Гешев. „ В момента това е най-видимият абсцес върху тялото на правораздаването. Това, което би трябвало да е концепцията за правораздаване, концепцията за правова страна, концепцията за господство на закона “, акцентира още Хаджигенов.

По думите му върховенството на закона е нещо простичко. Означава еднообразно използване на закона по отношение на всички – по отношение на цар, по отношение на стопанин, по отношение на елементарните жители. " Ако в миналото някой си задава въпроса за какво 12 години Бойко Борисов извърши всевъзможни действия безнаказано, отговорът е един – прокуратурата, основният прокурор. Защо кражбите доведоха до там, че ние сме преди всичко по корупция, отговорът е още веднъж един – основният прокурор ", безапелационен бе националният представител.

„ Главният прокурор не е просто служба, има си име – Цацаров в предходния мандат, Иван Гешев в сегашния мандат. Това са хората, които разрешиха законът да се употребява като бухалка по отношение на елементарните жители. Това е повода, заради която си разреших да поканя двама служебни министри в Народното събрание. Бойко Борисов научи за 12 години министрите си, че Народното събрание няма значение. В моя свят, в нашия свят, в естествения свят парламентарната република е властта – не индивидът от джипката, не основният прокурор, защитаван от гавазите, а парламентарната република – представителството на всеки един български жител “, акцентира от парламентарната естрада Николай Хаджигенов.ре
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР