Вероятността човечеството да е на края на съществуването си не

...
Вероятността човечеството да е на края на съществуването си не
Коментари Харесай

Руски журналист: Шансовете за преврат срещу Путин в Русия не са големи. Цяло чудо ще е да се избегне Трета световна война

Вероятността човечеството да е на края на съществуването си не е по никакъв начин дребна, в случай че се прави прилика с Хитлер, който се самоубива в бункера, откакто вижда към този момент с очите си, че самоубийствената му война няма по какъв начин да бъде извоювана. 

А в случай че имаше Хитлер атомна бомба дали нямаше да я употребява, завличайки със себе си още милиони и милиони човешки животи, въпреки да знае, че това ще е и неговият край?

Едва ли Путин ще се помири със загуба в стандартна война в Украйна и вероятността да постави завършек на всичко с нуклеарни бомби е много огромна, считат анализатори.

Според основния редактор на " Новая газета - Европа " Кирил Мартинов, ще е знамение, в случай че бъде избегната Трета международна война и военните дейности на Русия се лимитират единствено до Украйна. Пред " Хоризонт " журналистът сподели, че Полша може да бъде идната страна, въвлечена във войната:

" Да допуснем, че Путин притисне Лукашенко и той влезе във войната, то задачата пред него ще бъде да отреже Украйна от границата ѝ с Полша, най-малко отчасти. След това, в последна сметка, поляците ще бъдат въвлечени във войната и то като страна-член на НАТО, като Алиансът ще помогне на своя съдружник. Ето елементарен метод, по който би могла да стартира Третата международна война. Има всички условия за това и за мен ще бъде знамение, в случай че я избегнем и от 1938 година скочим напряко в 1946 година ".

Преди няколко месеца той напусна Русия и стартира да издава вестника, който спря работа в родината му след възбраната за установяване на нашествието в Украйна като война.

Мартинов дефинира днешна Русия като надалеч по-агресивна и непредсказуема от Съюз на съветските социалистически републики:

" Смятам, че днешна Русия е по-непредсказуема и нападателна, в сравнение с Съюз на съветските социалистически републики на Брежнев. Там въпреки всичко имаше някакви институти. Заседанието на Политбюро през 1979 година година за вкарването на войските в Афганистан наподобява като образцова по своя разсъдък полемика спрямо метода, по който вкараха войските в Украйна ".

Мартинов не счита, че възможностите за прелом против Путин са изключително огромни, въпреки да не ги изключва.

Той признава, че не разисква с родителите си войната.

" Мисля, че родителите ми са си построили визията, че по този начин или другояче, нищо няма да се промени, тъй че е по-добре нищо да не се разисква. Това е доста известна позиция в Русия сега и тя може да бъде разбрана, като се има поради, че множеството хора зависят от страната, защото са държавни чиновници. Ако 78 на 100 от стопанската система принадлежи на страната под една или друга форма, несъгласието с войната значи тези хора да си изгубят работата и естествения живот, както и опцията да се грижат за фамилиите си. Според мен, това е и главната причина за поддръжката за войната. "

Цялото изявление в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР