Вероятно за първи път в историята на МВР в ареста

...
Вероятно за първи път в историята на МВР в ареста
Коментари Харесай

Прецедент: Каракачанов прати военни за ареста на заподозрян в убийство

Вероятно за първи път в историята на Министерство на вътрешните работи в ареста на обвинен за ликвидиране се включиха военни и техника на Министерството на защитата. От ведомството оповестиха, че с тяхно подпомагане е арестуван 44-годишният Георги Генов, който бе махленски като обвинен за убийството на жена му.

Генов беше обявен за общодържавно търсене за убийството на Катя Генова и откакто избяга от мястото на престъплението и се укри.

По предписание на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов в помощ на полицейските екипи се присъединили екипи и високопроходима техника на 68-ма бригада „ Специални сили “ при военното министерство.

Генов е открит във вилна сграда край софийското планинско село Мухово, след което е обезвреден и хванат, прецизират от ведомството.Любопитното е, че в близост до мястото е открит и фамилния автомобил, с който причинителят е избягал. Това значи, че теренът е пристъпен за леки коли.

От МО също по този начин оповестяват, че е намерено и оръжието на закононарушението.

Работата по случая продължава, води се полицейско произвеждане под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

От МО цитират Каракачанов, който декларирал, " че извършената взаимна интервенция на екипи от Министерство на вътрешните работи е извънредно добър образец за дейно институционално взаимоотношение в публичен интерес ". Той изказал специална признателност на всички екипи и ръководители в сполучливата интервенция, измежду които командирът на 68-ма бригада „ Специални сили “ бригаден военачалник Явор Матеев, както и на цялото управление на Министерство на вътрешните работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР