вероятно трябва да премине към трета блокировка, може би още

...
вероятно трябва да премине към трета блокировка, може би още
Коментари Харесай

Франция вече се готви за трети пълен локдаун - заради новите щамове на коронавируса

вероятно би трябвало да премине към трета блокировка, може би още през февруари, заради разпространяването на нови разновидности на вируса, съобщи основният медицински консултант на държавното управление по политиката за COVID-19 Жан-Франсоа Делфраси, съобщи БГНЕС.
" Вероятно би трябвало да отидем към заключване. Независимо дали това би трябвало да бъде доста строго ограничаване като първото през март 2020 година или по-мека форма като през ноември, това е политическо решение ", съобщи Жан-Франсоа Делфраси, началник на научния съвет, който поучава държавното управление по отношение на отговора на COVID-19 пред телевизия BFM.
 7-дневната карантина при влизане във Франция не е наложителна 7-дневната карантина при влизане във Франция не е наложителна
7-дневната карантина при влизане във Франция не е наложителна, а е мощно целесъобразна, оповестяват от Министерството на външните работ...
Френското държавно управление ще се срещне в сряда, с цел да реши дали би трябвало да предприеме спомагателни ограничения.
" Ако не затегнем регулациите, ще се окажем в извънредно сложна обстановка от средата на март ", предизвести Делфраси. Той сподели, че би имало смисъл новото заключване да съвпадне с идната учебна почивка и тя да се удължи с най-малко със седмица.
Делфраси съобщи, че регистрирането във Франция на по-заразните разновидности на ковид от Англия, Южна Африка, Бразилия, а в този момент и са трансформирали изцяло пандемичната обстановка през последните три седмици. " Тези нови разновидности са еквивалент на нова пандемия ", съобщи специалистът.
Той сподели, че съгласно данните разновидността от Обединеното кралство към този момент е на равнища от 7% до 9% от случаите в някои френски райони, изключително в Париж, и че в този момент е неукротим, защото се популяризира от французи, а освен от хора, обитавали във Англия.
Делфраси съобщи, че единственият ярък миг е акцията за имунизация. " През трите месеца от началото на февруари до края на април ще имаме конкуренция сред нахлуването на разновидността на вируса от Англия и имунизирането на колкото се може повече хора ", сподели той. Делфраси съобщи, че чака Франция евентуално да имунизира 6 до 8 милиона души доникъде на април, само че добави, че прогнозата на здравния министър Оливие Веран за 70 милиона имунизации до края на август е малко евентуално да се сбъдне.
 Франция вкарва условие за негативен PCR тест Франция вкарва условие за негативен PCR тест
Франция вкарва условието за всички жители на Европейския съюз, в това число и български, които идват от територията на Европа,...
" Мисля, че можем да имунизираме към 40% от популацията до края на лятото, само че не повече ", уточни той.
Досега френските управляващи се опълчиха на използването на трети народен локдаун, като избраха системата за въвеждане на по-ранен вечерен час, която разрешава на учебните заведения да останат отворени. Но броят на ежедневните инфекции нараства – с над 20 000 новозаразени през тази седмица, макар полицейския час.
По-рано френският министър председател Жан Кастекс съобщи, че рестриктивните мерки могат да бъдат наложени " неотложно ", в случай че обстановката се утежни в допълнение. Броят на жертвите на вируса в страната доближи 73 000 в неделя.
В момента всеки, който влиза във Франция от Европейски Съюз по въздух или с ферибот, би трябвало да показа негативен резултат от тест за ковид, изработен в границите на 72 часа преди пътуването. Тези, които влизат във Франция от Европейски Съюз по суша, в това число трансграничните служащи, няма да бъдат задължени да показват подобен тест.
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи предходната седмица, че всички, предприемащи несъществени пътувания " би трябвало да бъдат изрично посъветвани " да не го вършат. До в този момент страните от Европейски Съюз са се съгласили да запазят границите отворени.
 Заради новите разновидности на Коронавирус: Европейската здравна организация зове за по-строги ограничения Заради новите разновидности на Коронавирус: Европейската здравна организация зове за по-строги ограничения
Европейската организация по битка с епидемиите прикани страните-членки да бъдат подготвени да вкарат по-строги ограничения през идните седмици. Така...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР