Вероятно сте видели огромно разнообразие от билкови лекарства, които стоят

...
Вероятно сте видели огромно разнообразие от билкови лекарства, които стоят
Коментари Харесай

Безопасни ли са билковите продукти на пазара?

Вероятно сте видели голямо многообразие от билкови медикаменти, които стоят по рафтовете на аптеките и в магазините за здравословни храни. Повечето хора считат, че билковите медикаменти или други артикули, които са етикирани като естествени, са изцяло безвредни и ефикасни.

Билковите медикаменти съществуват в продължение на епохи. Но някои от тях, даже и тези, които се популяризират като натурални, евентуално може да са рискови за здравето ни.

Агенцията по храните и медикаментите (FDA) регламентира билкови добавки, само че не по метод, че да контролира кое е храна и кое лекарство. Билковите медикаменти са категоризирани като хранителни добавки. Правилата за хранителни добавки не са толкоз строги, колкото разпоредбите, които се ползват за храни и медикаменти. Например, на производителите на билкови добавки не им е належащо техните артикули да са утвърдени от FDA, преди да ги пуснат на пазара. След като хранителна добавка е на пазара, това в последна сметка е отговорност на FDA, както и да се следи за нейната сигурност.

Въпреки това FDA не разполага с задоволително хора или финансиране, с цел да се оправи с всички нови артикули, които непрекъснато излизат на пазара. Ако FDA смята, че дадена билкова добавка не е безвредна, може да издаде предизвестие, или да изисква от производителя или дистрибутор, да я изтегли от пазара.

Тези правила могат да ни твърдят, че билковите добавки дават отговор на избрани стандарти за качество, както и че FDA може да предприеме дейности, с цел да спре рискови артикули да не се продават. Въпреки това тези правила не дават сигурност на потребителите, че тези билкови артикули са безвредни за потребление. Това сигурно не може да се подсигурява на потребителите. Тези артикули не са потвърдили своята успеваемост.

Много билкови добавки съдържат мощни дейни съставки, които имат мощни наркотични резултати върху тялото, които могат да ви слагат в риск от непредвидени здравословни неразположения. Някои билкови добавки могат да взаимодействат с медикаментите, които се одобряват, и могат да причинят нездравословни, животозастрашаващи затруднения. Също по този начин проучванията демонстрират, че доста от тези натурални медикаменти в действителност не съдържат съставките, разказани на етикета им, и в случай че това е по този начин, те нормално нямат посочения резултат. Освен това някои добавки са били нечисти със съставки като арсен да вземем за пример.

 Хомеопатия

Производителите на билкови добавки е нужно да следват положителни индустриални практики, с цел да подсигуряват, че техните артикули се обработват поредно и дават отговор на стандартите за качество. Трябва да се подсигурява, че допълненията съдържат верните съставки, разказани на етикетите им, и че те са свободни от замърсители или неправилни съставки, само че това не всеки път се случва.

Е, по какъв начин може да защитим себе си и да подсигуряваме, че билковият артикул или хранителната добавка, които купуваме, са безвредни, ефикасни и си костват мъчно извоюваните ни пари? На първо място, преди да вземете някаква билкова добавка, не забравяйте да обсъдите въпроса с вашия доктор. Уверете се, че продуктът е безвреден и ефикасен, преди да го приемете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР