Вероятно сме забелязали, че голяма част от капачките на химикалките

...
Вероятно сме забелязали, че голяма част от капачките на химикалките
Коментари Харесай

Защо повечето химикалки имат дупка на капачката

Вероятно сме забелязали, че огромна част от капачките на химикалките имат дребни дупки на върха си - изключително тези с марката Bic.

Още през 1991 година френската компания стартира да пробива дупки в капачките на своите писалки. Причината да го вършат е, че дупките изравняват налягането в химикалката, когато я затворим, а и пречат на мастилото да изтече.

Има обаче още една причина за появяването на дребните дупки и, естествено, тя е доста по-интересна. Оказва се че тези дребни отвори в капачките на химикалките в действителност са спасявали животи. Как тъкмо?
 Снимка 478920

Ами доста просто: при заклещване на химикалката в гърлото, дребната дупка в действителност ни разрешава да дишаме, най-малко за прочут интервал от време. Ако стои в гърлото ни прекомерно дълготрайно, тя се запушва от другите тайни на тялото, само че за малко време се оказва животоспасяваща.
 Защо някои небостъргачи в Хонг Конг имат дупки
Защо някои небостъргачи в Хонг Конг имат дупки

Фъншуй взема решение проблеми

Колкото и необичайно да ни се коства, истината е, че има доста произшествия с усвояване на капачки на писалки. Само сред 2000 година и 2010 година са регистрирани над 10 хиляди случая на хора, погълнали елементи от писалки или моливи, като огромна част от тях се следят при деца на възраст 6-15 години, пишат от Business Insider.
 Снимка 478922

Bic подхващат тази стъпка, след редица изследвания по тематиката, а след това доста други производители на писалки също избират този дизайн на капачките си.
 Самолетите, дребните дупки в прозорците и защо служат те
За какво служат дребните дупки в прозорците на самолета

И по какъв начин обезпечава нашата безопасност
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР