Вероятно следващата седмица държавният газов оператор Булгартрансгаз ще предаде всички

...
Вероятно следващата седмица държавният газов оператор Булгартрансгаз ще предаде всички
Коментари Харесай

Всичко за Балкански поток в НС след Великден, но кой ще го гледа

Вероятно идната седмица държавният газов оператор " Булгартрансгаз " ще съобщи всички документи по плана за създаване на продължението на газопровода " Турски поток " у нас, наречено " Балкански поток ", на краткотрайната парламентарна комисия за проверка на покупко-продажбите на държавните управления от последните 10 години. Това заяви зам.-министърът на енергетиката в оставка Жечо Станков пред бТВ във вторник..

Миналия петък ръководителят на тази комисия в Народното събрание Мая Малонова се " тормози " от това, че шефът на " Булгартрансгаз " (БТГ) Владимир Малинов уведомил, че е невероятно да се даде в поставения период – 26 април, желаната документи, чийто размер бил 700-800 хиляди страници. да упорства да получи документите на флашка и даже си разреши да подрежда чиновниците на БТГ да сканират непрекъснато документите. С енергийния министър Теменужка Петкова си размениха остри реплики и в последна сметка Манолова си потегли без документите, само че с обещанието да получи график за даването им.

Следващата седмица, която е след Великден, действително има единствено два работни дни – 5 и 7 май, като упованията са напъните на Народното събрание да са съсредоточени върху приемането на поправките в изборния закон, след което се предвижда разтурянето му. Така е изцяло допустимо и въпросните документи да не стигнат до същинско разглеждане от депутатите.

От думите на Станков стана ясно, че документите ще бъдат копирани и предоставени. Каква част от всички тях ще се даде, не е ясно, защото Малинов означи, че множеството документи ги има на уеб страницата на сдружението и на Агенцията за публични поръчки. Тези, които са комерсиална загадка, няма да бъдат предоставени, сподели предишния петък Петкова. Няма да бъде спазено условието на Манолова за електронен формат на документите.

Според разпоредбите депутатите имат допуск и до сензитивна информация, само че тя се преглежда единствено на хартия и следено на място в деловодството, с цел да не може да се изнася.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР