Вероятно над 80 души са загинали в Тексас заради урагана

...
Вероятно над 80 души са загинали в Тексас заради урагана
Коментари Харесай

Жертвите от урагана „Харви” в Тексас – вероятно над 80

Вероятно над 80 души са починали в Тексас поради урагана „ Харви”, заяви губернаторът на щата Грег Абът, представен от Ройтерс.

Имаме данни за 82 починали, сподели Абът на конференция, допълвайки, че се чака удостоверение от локалните управляващи дали смъртните случаи са свързани със стихията. По-рано бе обявено за към 60 жертви на урагана, който при прекосяването си над Тексас на 25 август бе с категория 4 – най-мощният от 50 години.

Близо 140 хиляди къщи бяха развалени или разрушени от урагана и наводненията. Над 5000 души пък към момента живеят в места за краткотрайно настаняване

Същевременно „ Макс”, който е класиран като вихър от първа категория, доближи западното крайбрежие на Мексико в известен туристически регион, който включва градове като Акапулко, Сиуатанехо и Икстапа, съобщи Ройтерс.

Националният център за ураганите предизвести за мощни дъждове и наводнения в южните крайбрежни щати Гереро и Оахака.

Очаква се по-късно през днешния ден ураганът да отслабне до тропическа стихия, като първа категория е най-ниската по петстепенната канара на Сафир-Симпсън.

Над Тихия океан обаче се образува тропическата стихия „ Норма”, която може да прерасне в вихър до петък вечерта локално време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР