Вероятно на пръв поглед числото 50 ви изглежда доста плашещо,

...
Вероятно на пръв поглед числото 50 ви изглежда доста плашещо,
Коментари Харесай

След 50-те не идва края на света! Седем съвета за по-качествен и добър живот

Вероятно на пръв взор цифрата 50 ви наподобява много плашещо, щом става въпрос за възраст. Бързаме да ви успокоим, споделяйки ви, че може да има трогателен живота и след тези години. Всичко зависи по какъв начин сте живели до тогава и по какъв начин смятате да продължите. Важен е младият дух, който няма нищо общо с броя на свещичките върху тортата. Подготвили сме ви 7 съвета, с които може да водите пълностоен и благополучен живот и след 50.
Откажете се от нездравословните привички – пушене, алкохол и така нататък Знаем, че не е елементарно, само че е належащо за положителното ви здраве. Това са субстанции, които могат да окажат трайно отрицателно влияние освен на организма, само че и върху кожата. На последно място, ще спестите и много пари, които другояче отделяте за покупка на цигари и алкохол. Има разнообразни способи да се откажете – от раз или последователно. Изберете оня, който най-добре приляга на вас самите. И го направете по-скоро.
Грижете се за кожата си – използвайте качествена козметика, пазете се от ултравиолетовата светлина, която може да повреди кожните кафези. Задължително използвайте крем за слънце при отмора на море или планина.
Осигурете си пълностоен сън – той е един от водещите фактори за здраве, за успокоение, за хубост. Минимум 7-8 часа са задоволителни, с цел да осигурите на организма нужното. Установете си режим, който да спазвате. Ако имате проблеми със съня, изпийте чаша топъл чай преди лягате, успокойте се, в случай че нещо ви тревожи, намалете физическото натоварване, в случай че има такова. Желателно е да не ползвате медикаменти, в случай че не са предписани от доктор и нищо друго не може да ви помогне. Опитайте йога или медитация за реализиране на естетика.
Поддържайте добра дентална хигиена – това е значимо както за красивата ви усмивка, по този начин и за попречване на нежеланите дентални проблеми. Здравите зъби ще ви разрешат да се храните обикновено и да се усмихвате без терзание. Мийте зъбите си заран и вечер, използвайте вода за уста и конец за зъби, не забравяйте и за постоянните профилактични прегледи при ортодонт. Някои питиета и храни също могат да повлияят отрицателно на зъбите – захар, алкохол, цигари и така нататък
Хранете се здравословно – с повече зеленчуци, плодове, супер храни. Открийте кои храни ви карат да се чувствате цялостни с сила и обогатете менюто си с тях. Това е значимо да се прави през целия живот, освен след 50. Следете кръвната захар, холестерола и тежестта си.
Тренирайте мозъка си – с забавни книги съгласно жанра, който харесвате. А може и да опознаете различен. Отделяйте време за четене, то е потребно и прелестно.
Отделяйте време за спорт – може да бъде йога, каране на колело, разходки, плуване – какво ви харесва. Това ще укрепи имунната ви система, ще ви зареди с сила и ще ви даде чувство за пълностоен живот. Не подценявайте силата на спорта или дейния метод на живот.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР