Вероятно многократно сте срещали уверения, че теглото на човешката душа

...
Вероятно многократно сте срещали уверения, че теглото на човешката душа
Коментари Харесай

Експериментите на Д. Макдугъл с претеглянето на човешката душа

Вероятно неведнъж сте срещали уверения, че тежестта на човешката душа е известно, и че тя тежи 21 грама. Всъщност, и медицината, и биологията не признават това.Тази цифра идва от опитите на Дънкан “Ом ” Макдугъл (1866 година – 1920 г.), извършени преди повече от 100 години (HiddenTruth.site).Дънкан Макдугъл е американски доктор и биолог. В един миг, той стартира да се озадачава от въпроса – в случай че душата съществува и е в човешкото тяло, какъв брой тежи? Може би въобще няма тежест или тежи доста малко? Или в противен случай, доста е тежка?Макдугъл решил да откри отговора на този въпрос емпирично. В клиниката си, в Дорчестър (Dorchester), Масачузетс (Massachusetts), било конфигурирано особено легло с тежести. С огромна сензитивност, тези скали отбелязвали и най-малките съмнения в тежестта на пациента.

 11 5 - Експериментите на Д. Макдугъл с претеглянето на човешката душа
След това, на леглото се слагали умиращи пациенти, множеството от които страдали от такива болести, при които умирали безшумно и без придвижвания. Когато всеки от тях бил подложен на леглото, скалите били сложени на 0, а когато пациентът починал, било маркирано какъв брой доста се е трансформирало тежестта му.Общо пациентите били шест – пет от тях мъже и една жена. След гибелта на първия пациент, лекарят забелязал с удивление, по какъв начин показанията на скалите се трансформирали пред очите му.Макдугъл съобщил:
„ В момента, съвпадащ със гибелта, краят на стрелата се измества и остава в избран миг непроменена. Разликата е избрана на три четвърти от унция (21 грама). “Когато вторият пациент умира, стрелките на скалите също посочили спад, въпреки и с друга големина. И по този начин било при всички. Лекарят открил, че цифрата от 21 грама демонстрира междинната стойност. Почувствал, че е участвал на изключително събитие. Никой в никакъв случай не е съумял да претегли човешката душа!Четете още: Учените са уверени, че горилите имат ритуали на скръбта за мъртвите Скоро, американските и международните вестници, били цялостни със сензационни заглавия. Малко по-късно, въодушевени от опита на Макдугъл, още пет лекари опитали с претеглянето на умиращите. Някои резултати съвпадали и били маркирани същите 21 грама, само че други били разнообразни.

 22 3 - Експериментите на Д. Макдугъл с претеглянето на човешката душа
Въпреки това, всички тези пациенти безспорно са изгубили нещо … Лекарите не са могли да схванат какво е то, в случай че не е душата. Лекарите взели под внимание всичко, в това число размера на въздуха в белите дробове, само че тези 21 грама оставали мистерия за тях.Макдугъл вярвал, че различаващите се цифри, могат да се дължат на неопределено съоръжение. След опита с хората, той почнал да претегля умиращи кучета. И, любопитно, умиращите кучета не показвали смяна в тежестта си. Макдугъл заключил, че душата е единствено в индивида.През 1917 година, един преподавател по физика от Лос Анджелис, на име Твайнин, провел същия опит върху мишки и не видял загуба на тегло след гибелта им.В днешно време, никой публично не е провеждал сходни опити, тъй като те се смятат за извънредно неетични. Освен това, учените избират въобще да не загатват за това.Неофициално се счита, че Макдугъл е сбъркал, тъй като е провел опитите върху прекомерно малко хора и с неопределено съоръжение. И, че 21 грама не е тежестта на душата, а загубата на разнообразни телесни газове и течности, незабавно след гибелта.Защо това не се е случило с телата на кучетата и мишките? Тази версия обаче не изяснява. Друг е въпросът, че друга доктрина твърди, че и хората, и животните имат душа.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР