Вероятно използвате сода бикарбонат в кухнята и може би дори

...
Вероятно използвате сода бикарбонат в кухнята и може би дори
Коментари Харесай

Ето как содата може да промени живота ви

Вероятно употребявате сода бикарбонат в кухнята и може би даже я включвате в почистването на къщата. Но знаете ли за здравословните изгоди от содата за самун? Ето 5 необикновени използва, които ще улеснят живота ви доста.

1. Като изсъхнал шампоан

Независимо дали закъснявате за работа рано заран или просто в действителност ви мързи да миете косата си тъкмо през днешния ден, сухият шампоан ще всмуква непотребния себум и ще освежи косата. В случай, че нямате на разположение, сода бикарбонат ще свърши безусловно същата работа. Използвайте върховете на пръстите си, с цел да масажирате в скалпа и корените си. Оставете да престои най-малко 10 минути, с цел да може нишестето да всмуква себума и воала!

 

2. За избелване на зъби

Може би употребявате содата за самун, с цел да измиете и изсветлите плотове в кухнята, само че същото важи и за зъбите ви. Содата за самун обезпечава унищожаване на плаката и избелване, освен това без химикалите, открити в доста всеобщи пасти за зъби.

3. Като абсорбатор на миризми
Потопете лявата си ръка във вода. Ще се изненадате какво ще усетите
Случвало ли Ви се е да пробвате да измерите топлината на водата с лявата ръка, а след това – с дясната? Усещате ли разликата? Да, не...
Прочети повече
Пословичната кутийка със сода за самун в задната част на хладилника е същинска легенда, що се отнася до абсорбирането на мощни миризми. Дори можете да преборите миризливи обувки с поръсване на сода!

4. Облекчение за сърбеж

Имате лек обрив или досадно захапване? Алкалното равнище на содата за самун оказва помощ за обезвреждане на токсините, което облекчава сърбежа. Измийте ухапването със сапун и вода. След това смесете содата за самун с задоволително вода, с цел да образувате паста и нанесете непосредствено върху засегнатото място.

5. За унищожаване киселини и болки в стомаха

Содата бикарбонат е натурален антиацид, което значи, че може да обезврежда стомашните киселини, които предизвикват болки и гадене. За възрастни смесете 1/4 чаена лъжичка сода за самун в чаша вода. Пийте постепенно.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР