Вероятно имайки предвид същата атака на хутите, британската компания за

...
Вероятно имайки предвид същата атака на хутите, британската компания за
Коментари Харесай

САЩ отблъсна атака на хутите срещу американски кораб

Вероятно имайки поради същата офанзива на хутите, английската компания за морска сигурност " Амбри " (Ambrey) заяви през вчерашния ден, че търговски транспортен съд е бил изумен от ракета, изстреляна от територията на Йемен.

" Съгласно информацията, с която разполагаме, търговски транспортен съд е бил изумен от ракета, до момента в който плава (...) край Аден ", се споделя в изказване на " Амбри ", която посочи, че на борда на плавателния съд е имало детонация.

 

" Амбри " научи, че ракетата е била изстреляна (...) от Таиз ", южна йеменска провинция, сподели още английската компания.

 

По-рано през вчерашния ден хутите, които разполагат с поддръжката на Иран, обявиха, че са изстреляли ракети против американски търговски транспортен съд, който съгласно тях плавал към израелско пристанище.

 

Говорителят на хутите Яхя Сари съобщи в обществените мрежи, че ракетите " непосредствено са поразили кораба " в Аденския залив.

 

Американската войска не е потвърждавала, че американски транспортен съд е бил изумен. Тя заяви единствено, че е унищожила през вчерашния ден ракета " земя-въздух " на хутите, която е била подготвена за изстрелване от територията на Йемен и която е била евентуална опасност за американски летателни самолети.

Преди да подхващат дейности, американските сили са се уверили, че тази ракета е " непосредствена опасност " за американски самолети, съобщи Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, което дава отговор за района на Близкия изток.

 

Агенция Франс Прес отбелязва, че американската войска не е прецизирала за какви самолети е имало заплаха - за цивилен или военни.

 

По данни на Пентагона хутите, които управляват огромна част от територията на Йемен, от 19 ноември до момента са направили над 35 офанзиви против плавателни съдове в Червено море и Аденския залив, с което смутиха морския трафик в регион, който е от основно значение за международната търговия.

 

Хутите споделят, че задачата им е да пречат на плавателни съдове, които са свързани с Израел, да плават край крайбрежията на Йемен. Йеменските бунтовници настояват, че вършат това от взаимност с палестинците в линията Газа, където Израел се бори с ислямисткото придвижване Хамас.

 

Израел предприе военната си интервенция в Газа, откакто на 7 октомври предходната година бойци на Хамас направиха невиждана офанзива против еврейската страна.

Съединените щати смъкнаха 10 дрона в Западен Йемен, които са били подготвени за стартиране, заяви нощес журналистка от телевизия Си Би Ес Нюз, като се базира на почитан чиновник в областта на сигурността, основан в Бахрейн.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР