Вероятно дебатът „ЗА” и „ПРОТИВ” ще става все по-ожесточен в

...
Вероятно дебатът „ЗА” и „ПРОТИВ” ще става все по-ожесточен в
Коментари Харесай

Нов доклад казва, че електромобилите ще са пагубни за света

Вероятно дебатът „ ЗА” и „ ПРОТИВ” ще става все по-ожесточен в идващите години, откакто от ден на ден автомобилни компании афишират проектите си за всеобщо прекосяване на колите на ток.

Всяка от страните в този спор се пробва да потвърди своята теза, базирайки се на изследвания, специалисти, прогнози и други. Поредното проучване звучи много мощно като изказани тези. То касае резултата на електрическите автомобили върху околната среда. Проведено е от Джонатан Лесер (Jonathan A. Lesser), президент на Continental Economics. Публикувано е от Manhattan Institute.

Проучването, може да го изтеглите цялото тук, твърди, че електрическите автомобили няма да повлияят зле на природата. Не, те ще окажат опустошително въздействие върху нея, света и бъдещето на планетата ни. Цитирайки данни, получени от американската Energy Information Administration (EIA), отчетът твърди, че всеобщото нахлуване на електрическите автомобили „ ще усили общите излъчвания на серен диоксид, азотни оксиди и фини частици” по отношение на отделяното в този момент от колите с ДВГ и рафинериите взети дружно.

Проучването признава обстоятелството, че равнището на излъчвания CO2 ще спадне вследствие на всеобщото нахлуване на електрическите коли, само че това намаляване ще е тъкмо нула, в случай че се огледа общата картина на индустриално отделяните излъчвания в Съединени американски щати. Спадът, споделя Лесер, ще е единствено „ 1% от общото планирано количество индустриални СО2 излъчвания до 2050 г.”

Много забавно умозаключение прави изследването във връзка с дотациите, отделяни при покупката на електрически автомобил. Общото количество пари, което американците ще платят, с цел да поддържат тези, които купуват електрически коли, ще възлиза на над $100 милиарда единствено в Калифорния. Тези пари ще бъдат платени, твърди експертът, от „ потребителите с ниски приходи, които не могат да си разрешат да закупят ZEV (Zero Emission Vehicle), само че които понасят по-голямото финансови задължение за поддържащата инфраструктура.”

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР