Вероятно често ви се случва да си обещаете да заспите

...
Вероятно често ви се случва да си обещаете да заспите
Коментари Харесай

Какво се случва, когато използвате телефона си точно преди лягане

Вероятно постоянно ви се случва да си обещаете да заспите рано, само че по-късно да превъртате напразно в обществените мрежи часове наред. Всеки го прави, само че в действителност това се отразява доста. 

Ето по какъв начин:

1. Вреди на очите ви 

Когато напрягате очите си, до момента в който употребявате смарт телефона си, това може да докара до напрежение в очите, известно още като изтощени очи. За да отбраните очите си, пробвайте да намалите яркостта на екрана и избягвайте да употребявате телефон а си прекомерно дълго. 

2. Влияе на качеството на съня 

Когато най-сетне легнете в леглото в края на дълъг ден, може да бъде доста изкушаващо да прекарате още малко време в инспекция на известията си или четене на вести. Но този табиет не е толкоз безопасен, колкото наподобява и потреблението на телефон а преди лягане може да ви попречи да спите добре. Синята светлина от вашия смарт телефон освен визира зрението ви, само че може да наруши цикъла ви сън-будност, което от своя страна може да аргументи други здравословни проблеми. 

3. Може да аргументи болежка във врата

Ако постоянно изпитвате болежка във врата, потреблението на телефон а ви в леглото може да утежни съществуващото положение още повече. Когато наклоните главата си напред, с цел да погледнете екрана, тук-там се натоварват мускулите на шията, причинявайки болежка. Ако не можете да си визиите да си легнете, без да ревизирате телефон а си, пробвайте да го държите на равнището на очите, с цел да избегнете напрежението на мускулите. 

4. Това може да докара до по-бързо стареене на кожата ви

Може да харчите доста пари за скъпа козметика, само че нещо толкоз просто като потреблението на телефон а ви в леглото може да саботира всичките ви старания. Когато погледнете надолу към телефон а си, кожата на шията се набръчква, което от своя страна може да ви накара да изглеждате по-възрастни, в сравнение с сте. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР