Вероятната причина за смъртта на съдия Мария Москова и дъщеря

...
Вероятната причина за смъртта на съдия Мария Москова и дъщеря
Коментари Харесай

Съдия Москова и дъщеря й загинали в опит да спасят две кучета от потопа

Вероятната причина за гибелта на арбитър Мария Москова и щерка ѝ доктор Даниела Йорданова е опитът им да спасят две кучета по време на потопа в Царево, които са били във ветеринарния кабинет на Йорданова.

„ Срещнах се преди месец в Царево с доктор Даниела Йорданова, тъй като кучето ми беше болно. Срещнах се с нея и преди две седмици, кабинетът ѝ беше изцяло оборудван. Отивали са към ветеринарната клиника, където е имала едно или две кучета, с цел да могат да ги приберат по време на бурята. Минали са по моста и очевидно тогава е станала нещастието “, сподели пред БТВ журналистът Димитър Керанов.

„ Загубихме прелестни хора. Повече от 20 година се познаваме със арбитър Мария Москова. Прекрасен експерт. Не става въпрос за закононарушение, може би има някъде пропуски по веригата “, сподели съдията от районния съд в Бургас Евгени Узунов.

„ България не може и не трябва да бъде пасивна по връзки на бедствия. Да не тичаме след събитията, а да вървим пред тях – предварителна защита. България има стратегия за предварителна защита на бедствията, само че тя има потребност от огромно финансиране. Всеки лев, вложен в предварителната защита, икономисва 8-10 лева за справяне с вредите “, сподели по Би Ти Ви инж. Николай Николов, консултант на вътрешния министър.

Той добави, че в националната стратегия за понижаване на рискови бедствия за една община „ построяването на път, корито на реката през обитаемото място, ще способства за понижаване на риска от злополучие в съответната област. Трудно се прави този стратегия поради финансиране. Десетки години би трябвало да има стратегическо мислене, а не ден “.

Според него е значимо хората в България да се застраховат, както е във Франция, където 85% от популацията го прави непринудено.

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР