Вердер (Бремен) изигра много силен мач при домакинството си на

...
Вердер (Бремен) изигра много силен мач при домакинството си на
Коментари Харесай

Вердер и Айнтрахт не оставиха никого да скучае в късния мач

Вердер (Бремен) изигра доста мощен мач при семейството си на Айнтрахт (Франкфурт), само че не съумя да удържи успеха и последният съдийски сигнал прозвуча при 2:2. Така преди останалите дуели от 19-ия кръг на Бундеслига “зелено-белите” са на 11-а позиция, а противникът е четвърти. Бременчани повеждаха на два пъти, удариха и една греда, само че в края като нищо можеха и да изгубят.

“Орлите” от Франкфурт сътвориха първите две рискове до 18-ата минута, само че Лука Йович и Себастиен Алер пропуснаха. Вердер поведе в 27-ата, когато с няколко финта Максимилиан Егещайн подчини куп играчи в алено и прониза Кевин Трап.

В 35-ата обаче, сега в който домакините преобладаваха, Анте Ребич невъзмутимо порази мрежата на Иржи Павленка с копие на гол, който осъществя и в предходния кръг против Фрайбург.

Booom! #SGE #SVWSGE pic.twitter.com/2wEx627LXA
— Eintracht Frankfurt (@Eintracht) January 26, 2019
Четири минути след изравняването Максимилиан Егещайн беше лишен от второ попадение, откакто шутът му се отби в страничния дирек на вратата.

В 52-ата минута обаче бременчани отново излязоха напред. Тогава капитанът Макс Крузе изведе Мартин Харник самичък против Трап и той не сгреши - 2:1. Пет минути по-късно Крузе беше на крачка от трети гол, само че този път стражът отрази.

Гостите не бяха толкоз продуктивни в офанзивите си, само че настойчивостта на Ребич в 68-ата минута, а и наивността на Лудвиг Аугустинсон, който игра съзнателно с ръка, докара до дузпа за Айнтрахт, която Алер осъществя. По този метод френският нападател продължава да не е пропущал углавен удар в публични мачове в кариерата си - 20 от 20 вкарани.

20 - @HallerSeb converted each of his 20 penalties in professional league games (1/1 for Auxerre, 14/14 for Utrecht und 5/5 for @eintracht_eng). Spot. #SVWSGE #Bundesliga pic.twitter.com/OqLDS2NLah
— OptaFranz (@OptaFranz) January 26, 2019
Към края на мача Вердер отново натисна, само че две изключителни намеси на Дани да Коща и Марко Рус затвориха подстъпите към вратата на Трап.

Отсрещното наказателно поле стана сцена на последните две забавни събития, като те бяха в добавеното време. Първо Никлас Мойсандер игра с ръка и футболистите от Франкфурт упорстваха за втора дузпа, само че след консултация с ВАР беше решено, че бранителят не е работил съзнателно. Веднага по-късно пък Алер се вклини в полето пред Павленка, само че вместо да стреля, което изглеждаше по-удачната опция, подаде настрана, а там Ребич закъсня.

27' Eggestein 1-0 ‍
35' Rebic 1-1
52' Harnik 2-1‍
68' Haller 2-2

What a game! #SVWSGE pic.twitter.com/go21zUmQj5
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) January 26, 2019
В идващия кръг Айнтрахт го чака още по-сериозен тест в лицето на Борусия (Дортмунд), а Вердер ще пътува до Нюрнберг. МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА СТАТИСТИКА КЛАСИРАНЕ Бундеслига 19 кръг, събота 26 януари  Вердер Бремен 2:2краен резулат  Айнтрахт Франкфурт
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР