Рилски спортист поведе с 1:0 победи в полуфиналната серия от

...
Рилски спортист поведе с 1:0 победи в полуфиналната серия от
Коментари Харесай

Силно второ полувреме осигури успеха на Рилски спортист срещу Спартак в първата среща от полуфиналите

Рилски състезател поведе с 1:0 победи в полуфиналната серия от Националната баскетболна лига против Спартак (Плевен). Съставът воден от Любомир Киров надделя с 95:84 (21:23, 25:25, 31:18, 18:18) след мощно второ полувреме. В серията се играе до три победи от пет мача.

Двата състава се хвърлиха в сериозна борба още в началните минути, като домакините поведоха с 5 точки в средата на първата четвърт при 11:6. Плевенчани обаче наваксаха и имаха преднина от 23:21 в края на интервала. Последва равностойна втора част, в по-голяма част от която Спартак имаше дребен задатък и на почивката резултатът бе 48:46 в интерес на гостите.

След паузата Рилски състезател пое самодейността и не изпусна водачеството през третите 10 минути, а разликата за първи път мина 10 точки. Три минути преди края на интервала домакините дръпнаха с 68:56 след панер на Алън Арнет, а преди последната четвърт водеха със 77:66. И в заключителните 10 минути самоковци останаха водещи в резултата, като разликата не надвиши 14 точки.

Баскетболистите на Рилски състезател имаха предимство в битката под коша, а тези на Спартак направиха повече неточности и пропуснаха повече наказателни удари.

Най-резултатен за " скиорите " бе Чавдар Костов, който реализира 18 точки и овладя 2 битки. Деян Карамфилов способства за успеха с 15 точки, 2 битки и 4 асистенции, а по 11 точки осъществиха Майкълин Скот и Джоузеф Лоусън. Александър Янев не взе присъединяване в дуела.

За Спартак (Плевен) Николай Стоянов приключи с 19 точки и 3 битки, Цветомир Чернокожев се регистрира с 15 точки и 4 битки, а Родни Първис добави 13 точки и 3 битки.

Втората среща от серията е в четвъртък, 9 май, от 19:00 часа, още веднъж в Самоков. Третият и вероятно четвъртият мач ще се състоят в зала " Балканстрой " в Плевен на 12 и 14 май. Ако се стигне до пети дуел, той ще се играе в Самоков на 17 май.
 Рилски състезател се изравни с Черноморец на върха в НБЛ след триумф над Спартак (Плевен)
Рилски състезател се изравни с Черноморец на върха в НБЛ след триумф над Спартак (Плевен)

Самоковци се постановиха с 88:80
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР