Venture presents The Final Pitch at LDAC Studio in Inglewood,

...
Venture presents The Final Pitch at LDAC Studio in Inglewood,
Коментари Харесай

Британски проект, създаващ работни места за бездомни хора, спечели състезанието за социален бизнес CHIVAS VENTURE 2018

Venture presents The Final Pitch at LDAC Studio in Inglewood, CA on Thursday, July 13th, 2017 (Tyler Curtis/ Chivas Regal)Финалистите бяха наградени от носителя на Грами – will.i.am
Британската компания Change Please стана победител в четвъртото издание на световната конкуренция за обществено виновен бизнес – Chivas Venture . Тя е с награден фонд от 1 мнл. щ. д. В нея всяка година се поддържат стартъпи с капацитет да трансформират света към нас към по-добро.

Победителите, които се състезаваха с компании от 27 страни, получиха дял от огромната премия на стойност 350 хиляди щ. д., откакто показаха плана си пред хиляди софтуерни почитатели от целия свят, вложители и бизнесмени, в границите на финалната фаза на състезанието, чиито хазаин бе софтуерната конференция TNW Conference в Амстердам.

Петимата финалисти имаха тъкмо пет минути, с цел да впечатлят журито със своите реформаторски хрумвания и визия за бъдещето.
Българската компания NASEKOMO, която създава новаторски план за преобразяване на органични боклуци в храна за ларви на инсекти като различен източник на протеин за животните, доближи до полуфинала на състезанието.
Проектът на спечелилите Change Please дава опция на бездомни хора да получат гратис образование за баристи и по-късно да стартират работа, за която да получават съответна за Англия заплата. Екипът на компанията оказва помощ на присъединилите се в плана да си намерят жилище още в първите 10 дни, а всичките облаги се реинвестират, с цел да се подкрепи намаляването на бездомната общественост, която от 2010 година е нарастнала съвсем двойно. Тяхното кафе, сервирано в екологично чисти чаши, се дава от ферми, които поддържат локалните общности в потребност.
С премията спечелилите възнамеряват да основат нови центрове за образование на баристи във Англия и Съединени американски щати.
 „ Толкова съм благополучен. Беше дълго, изпълнено с компликации пътешестване, само че сътворих 26 невероятни нови другари от целия свят – това беше същинската ми задача. Последните четири месеца бяха невероятни. Бих желал откровено да благодаря на Chivas. ”, разяснява успеха основателят на Change Please – Кемал Езел.

Глобалният край, чиито хазаин бе носителят на премията BAFTA, сценарист и водещ – Ричард Айоад, бе кулминационната точка на четвъртото издание на Chivas Venture, в което тази година за дял от огромната премия 1 млн. щ. д. се състезаваха 2 600 компании с идея от целия свят. В журито се включиха Will.i.am, изпълнителен шеф на I.AM.PLUS; Александър Рикар, изпълнителен шеф на Pernod Ricard; Шейла Херлинг, The Beeck Center for Social Impact + Innovation и Кресе Уеслинг, основател и шеф на стартъп компанията Elvis & Kresse.
Другите четирима финалисти също получаха финансиране за своите планове. Холандският план Mestic, който преобразува тор от крави в био текстил, био пластмаса и хартия, завоюва 200 х.щ.д.
Испанците BraiBook са основателите на първия електронен читател за Брайл. Те получиха 100 х.щ.д. Проектът Picha от Малайзия, който поддържа маргинализираните общности посредством резистентен бизнес модел за кетъринг и доставка на храна, както  и компанията  WATER Labs от Съединени американски щати (50 х.щ.д.), които са създали евтини, безводни тоалетни за семейства и общности от целия свят. Наградата на публиката на стойност 50 х.щ.д бе извоювана от плана BraiBook и неговия основател Ерик Сикарт.

„ Chivas Venture е самодейност, от която персонално се усещам горделив. Това е повече от конкурс. Това е план, сплотяващ бизнесмени и иноватори, които оказват действително влияние върху средата към нас и трансформират метода, по който вършим бизнес. От началото на надпреварата досега сме финансирали обществени бизнесмени от целия свят с 3 млн. щ. д., които не стопират да усъвършенстват живота на повече от 1 млн. души в над 40 страни и 6 континента. Това не е неприятна възвращаемост на инвестицията “, разяснява Александър Рикар, изпълнителният шеф на Pernod Ricard.
В четирите издания на състезанието, който започва през 2014 година, са кандидатствали над 8 000 компании от целия свят.
Проектите, подкрепени от Chivas Venture , са понижили нездравословните излъчвания на CO2 с над 60 милиона тона, рециклирали са 13 000 тона боклуци и са избавили над 8 милиона дървета и 1 милион колонии за медоносни пчели. Финансирани са 75 000 дни просветителни действия за дами и девойки, 23 000 семейства са получили достъп до чиста сила и са доставени 24 млн. литра чиста питейна вода.

Сhivas Regal има вяра, че щедростта и триумфът вървят ръка за ръка и когато споделиш своя триумф с другите, работата става наслаждение. Конкурсът с идея е въодушевен от създателите на компанията – Джеймс и Джон Чивас. Те споделят триумфа на бизнеса си с локална общественост, посредством поддръжка на църковни, просветителни и обществени начинания. Chivas Venture си слага за цел да уважи тяхното завещание, посредством поддръжка на бизнеси с световни дела, които облагородяват света към нас. Петото издание на Chivas Venture ще започва през септември 2018 година. За спомагателна информация може да посетите www.chivas.com/the-venture.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР