Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо заяви, че външна военна намеса

...
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо заяви, че външна военна намеса
Коментари Харесай

Гуайдо: Възможен е военен преврат!

Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо съобщи, че външна военна интервенция за свалянето на президента Николас Мадуро е допустима алтернатива, само че все пак се надява да не се стига до такава степен, съобщи ТАСС, базирайки се на негово изявление пред вестник Folha de Sao Paolo.

„ Не изключвам военна намеса, тъй като е изцяло ясно какво съставлява режимът на Мадуро. Но тази алтернатива е последна мярка. Важно е първо да опитаме да намерим спокойно решение “, уточни опозиционният водач.

На 23 януари той се самопровъзгласи за президент на южноамериканската страна и незабавно получи поддръжката на Съединени американски щати. Повечето европейски страни, както и тези от Латинска Америка, застанаха зад Гуайдо, до момента в който Русия поддържа социалиста Мадуро. Армията във Венецуела също към този миг поддържа Мадуро, заради което той още е на власт.

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп разгласи, че не изключва опцията за военна интервенция във Венецуела, с цел да спре тиранията на Мадуро. Русия изпрати 100 бойци и военна техника в Каракас в помощ на президента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР