Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо каза, че скоро ще се

...
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо каза, че скоро ще се
Коментари Харесай

Гуайдо възнамерява да се върне във Венецуела и да оглави протестите

Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо сподели, че скоро ще се завърне в страната и ще активизира нови митинги против президента социалист Николас Мадуро, съобщи Асошиейтед прес.
Гуайдо сподели това в Колумбия, където се срещна през вчерашния ден с дипломати от района и с вицепрезидента на Съединени американски щати Майк Пенс.
Венецуелският опозиционен водач съобщи, че в околните дни ще разгласи датата на завръщането си в страната, както и дейности, ориентирани към продобиване на поддръжка измежду въоръжените сили и държавните чиновници.
Гуайдо бе приет за легален президент на Венецуела от повече от 50 страни, в това число Съединени американски щати, само че към този момент не съумява да вземе властта от Мадуро, отбелязва АП.
През уикенда венецуелската съпротива се провали в опитите си да достави няколкостотин тона филантропична помощ, предоставена от Съединени американски щати, откакто силите за сигурност, лоялни на Мадуро, използваха сълзотворен газ против стачкуващите. Четирима души бяха убити.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР