Венецуелските власти съобщиха в Туитър, че разследват смъртта на 16-годишен

...
Венецуелските власти съобщиха в Туитър, че разследват смъртта на 16-годишен
Коментари Харесай

Тийнейджър загина на демонстрация във Венецуела

Венецуелските управляващи оповестиха в Туитър, че проверяват гибелта на 16-годишен младеж по време на проява в северния град Ла Исабелика, съобщи Франс прес.

Имаше и десетки ранени по време на вчерашните конфликти сред венецуелските сили на реда и последователи на опозицията, затворили улици в символ на митинг против плана за Конституционно заседание на президента Николас Мадуро.

Генералният секретар на Организацията на американските страни (ОАД) Луис Алмагро осъди гибелта на младия стачкуващ и уточни в Туитър, че "само демокрацията ще постави завършек на насилието против народа ".

Четирийсет и двегодишният Хосе Луис Ривас - претендент в изборите за Конституционно заседание на страната, планувани за 30 юли, бе убит от незнайни по време на предизборна обиколка в град Маракай - Централна Венецуела, осведоми в това време прокуратурата, без да добави детайлности.

В разнообразни краища на страната са ранени девет военни, осведоми Серхио Риверо, командващият Националната армия.
Според консултантската организация "Датаналисис " близо 70 на 100 от венецуелците са срещу Конституционно заседание, а 80 на 100 - срещу ръководството на президента Мадуро.

От началото на протестната вълна в страната преди три месеца са починали към този момент 93 души, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР