Венеция. Поради силните дъждове през нощта нивата на водата във

...
Венеция. Поради силните дъждове през нощта нивата на водата във
Коментари Харесай

ТАСС: Над 80% от Венеция е под вода

Венеция. Поради мощните дъждове през нощта равнищата на водата във Венеция се увеличи до 183 см, вследствие на което повече от 80% от града останаха под вода, оповестява TACC .
Площад „ Сен Марко “ е ицяло наводнен, като в региона му водата се е покачила с един метър.
Управителят на района Венето Лука Дзая разказа обстановката като „ апокалиптична ", а вредите „ невероятни и плашещи ". Кметът на града Луиджи Бруняро прикани жителите му да не излизат на открито. Градските управляващи оповестиха изключително състояние.
Двама души за починали вследствие на наводненията, които удариха Венеция в последните часове. Една от жертвите евентуално е починала от токов удар, откакто лицето е присъединило електрическа помпа в наводнения си дом в опит да попречва продължаващото повишение на равнищата на водата.
Венеция е наранена от рекордно наводняване, породено от прилив. От градския център за наблюдаване на приливите и отливите предизвестиха, че равнищата на водата се чака да доближат или даже да надминат височина от 1,9 метра.
„ В момента сме изправени пред извънредно висок прилив. Всички са мобилизирани да се оправят с изключителната обстановка ", написа по-рано кметът на Венеция Луиджи Бруняро в обществената мрежа „ Туитър “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР