Венеция е първата туристическа дестинация, която страда от прекалено голямо

...
Венеция е първата туристическа дестинация, която страда от прекалено голямо
Коментари Харесай

Изкуствен интелект ще брои посетителите във Венеция

Венеция е първата туристическа дестинация, която страда от прекомерно огромно количество туристи, така наречен overtourism. По тази причина градът пуска в приложимост автоматизирана система за надзор на потока от гости, оповестява съветският уебсайт за туристически вести АТОР.
Властите във Венеция са инсталирали по постройките и стълбовете за улично осветяване първите 34 стереоскопични датчици с камери, способни да „ броят” хората”, като разпознават не лицето, а силуета на индивида. Според градската администрация, тези данни ще оказват помощ освен да бъде получена точна информация за броя туристи, само че и ще послужат като основа за вземането на решение за контролиране на туристическия поток.
Те ще дадат опция управляващите да затварят навреме улици или да пренасочват хората по други направления за отбягване на стълпотворение в центъра.
Устройствата са сложени из целия град от входа до най-популярните туристически дестинации, които през дейния сезон се трансформират в сериозни зони. Информацията се събира в „ умна” стая в ръководството на градската полиция. Там изкуственият разсъдък проучва на всеки 5 секунди броя на посетителите и скоростта на напредването им.
Информационната система ще помогне по-точно да бъдат избрани границите на дейния туристически сезон. От това ще зависи какъв брой туристи ще платят, с цел да влязат във Венеция. От 1 юли 2020 година стартира да работи заплащането на такса за посещаване на града, като размерът ѝ ще зависи и от датата на пътуването.
Най-трудно при въвеждането на новата система се оказало намирането на подобаващи места за монтиране на сензорите, защото доста здания, мостове и улични фенери са приети за културно-историческа полезност и потреблението им за такива цели е неразрешено.
Системата за броене на посетителите ще проработи през февруари по време на фестивала във Венеция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР