Венеция, 1755 г. Крехкото равновесие, на което Републиката се крепи

...
Венеция, 1755 г. Крехкото равновесие, на което Републиката се крепи
Коментари Харесай

Джакомо Казанова: Соната за разбити сърца

Венеция, 1755 година Крехкото равновесие, на което Републиката се крепи – все по-близо до крах, рискува да рухне. Сред каналите, потопени в мъгла и патрицианските дворци с ослепителна хубост, Венеция от XVIII век в никакъв случай не е била толкоз съблазнителна и безмилостна. Матео Струкул майсторски сплотява приключенския роман с любовните интриги посредством вълнуващо преплитане на историческа меродавност и въображение и основава изключителна атмосфера, богато подплатена с емблематични за времето персони.

Джакомо Казанова преди малко се е завърнал в града, а графиня декор Щайнберг му насочва смело предизвикателство: в случай че успее да съблазни дъщерята на един от най-влиятелните хора в града, тогава самата графиня ще бъде негова. Казанова приема, уверен в триумфа си с очарователната Франческа Еридзо. След поредност от злокобни измами и интриги Джакомо заподозира, че събитията са плод на демоничен скрит план и той е единствено пешка в комплицирана игра сред шпиони на Венеция и Австрийската империя.
Дали най-прочутият ухажор ще реализира задачата си, или този път ще падне в личната си мрежа...? „ Джакомо Казанова. Соната за разрушени сърца “ ни потапя в живота на един от най-харизматичните персонажи за всички времена, очаровал целия свят. Помни се най-много като авантюрист и класическа икона на прелъстител и либертарианец. В книгата на Матео Струкул обаче откриваме още доста други негови качества, или както самият създател споделя: „ Моят Казанова се ражда от желанието да възстановя целостта на тази персона, една от най-интересните, съществували в международен мащаб. Животът му не е бил безпроблемен, само че все пак той е бил странник, поддръжник на изкуствата, правист, бунтовник, сръчен фехтовчик, надарен цигулар, уважавал е обичаи и нрави, разнообразни от неговите. Разбира се, бил е прелъстител. Но това е единствено един аспект от личността му. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР