Венелин Петков е новия кандидат за шеф на БНТ. Националната

...
Венелин Петков е новия кандидат за шеф на БНТ. Националната
Коментари Харесай

Венелин Петков в битка с Асен Григоров за БНТ

Венелин Петков е новия претендент за началник на Българска национална телевизия. Националната телевизия ще има нов шеф тази година, като процедурата ще отнеме няколко месеца, като първо предстоят промени в Съвет за електронни медии. Другият любимец за властта е Асен Григоров. Петков се употребява с доверието на президента Румен Радев написа таблоидът „ Галерия “.

Неофициално има лоби и в „ Демократична България “, по този начин и в „ Продължаваме промяната “. Петков има подобен профил като Григоров. Минава за мощно прозападно насочен освен поради специализацията в Съединени американски щати.

Кариерата му стартира в интернационалната редакция на Българска телеграфна агенция. Преминава в Българска национална телевизия, само че единствено за няколко месеца, защото е поканен в тогава новосъздадената телевизия bTV. Венелин се издига от водещ на новините до техен началник. Бивш кадър на Българска национална телевизия е и брачната половинка му Николета Маданска. В спорта на държавната телевизия работи и тъщата му Свобода Маданска.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР