Велизар Енчев се обърна Костадин Костадинов с няколко въпроса.Една парламентарна

...
Велизар Енчев се обърна Костадин Костадинов с няколко въпроса.Една парламентарна
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Защо Костадинов предложи и наложи законопроекта на ГЕРБ и ДПС за прокуратурата?

Велизар Енчев се обърна Костадин Костадинов с няколко въпроса.

Една парламентарна група дължи пояснение на гласоподавателите си и в този момент би трябвало да отговори на този въпрос: за какво предложи и наложи в Народно събрание законопроект (желан от Движение за права и свободи и ГЕРБ) за делене на Националната следствена работа от Прокуратурата, който в правно отношение е циничен, а в политически проект поражда подозрения за зависимости? Поради което Румен Радев му наложи несъгласие, написа Енчев в " Дума ".

И не станаха ли прекалено много неверните стъпки на възрожденските депутати в последните 10 дни? До момента те са тъкмо пет.

Първо, заедно не гласоподаваха за участието на Пеевски в Комисията за конституционните промени, по този начин смъкнаха кворума и това разреши той да влезе в комисията.

Второ, не се причислиха към Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, които бойкотираха основаването на комисията за имунитетите. Ролята й е до болежка транспарантна Ц да оневини тримата депутати, чиито имунитети се желаят от основния прокурор. А защото ГЕРБ и ПП-ДБ имат бетонно болшинство, крайният резултат от работата й е печално предупреден.

Трето, предложиха противоречивата корекция в Закона за правосъдната власт за делене на Следствието от Прокуратурата, на която през днешния ден президентът с съображение наложи несъгласие. 

Четвърто, излязоха от залата, когато се гласуваше нарастването на минималната работна заплата и то не се случи.

Пето, Костадинов публично желае американския модел за прокуратурата, т.е. правосъдният министър да е и основен прокурор. Което в българските условия отваря вратата за изродяване на прокуратурата в бухалка на всяка власт.

Апропо, прокурорската принуда против Доналд Тръмп в тези часове е крещящо доказателство за порочността на щатския модел за статута на основния прокурор. Такава ли прокуратура ни готвят следващите спасители?
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР