Великото народно събрание ще каже каква Конституция да се приеме. Това

...
Великото народно събрание ще каже каква Конституция да се приеме. Това
Коментари Харесай

Йорданов: При тази Конституция се ограбиха спестяванията на гражданите и се случиха приватизации за жълти стотинки

 " Великото национално заседание ще каже каква Конституция да се одобри ". Това сподели пред БНР евродепутатът от СДС-ГЕРБ/ЕНП Александър Йорданов и посочи, че проектът, който ГЕРБ показа за нова Конституция, е " добра основа за осъществяване на задачата, която си слага - привикване на Велико народно събрание ".

По думите му, който в този момент е срещу Велико народно събрание, пази статуквото на сегашната Конституция, " само че споделя да не е Борисов министър председател, а някой различен ". Йорданов попита кой би трябвало да бъде министър председател на България и акцентира, че протестиращите против не дават отговор на този въпрос.

Той беше безапелационен, че подкрепя идеята за привикване на Велико народно събрание, както и системата, по която това да се случи - смесената, т.е. пропорционална и мажоритарна. Йорданов напомни, че в VII Велико народно събрание той е бил определен като мажоритарен претендент.

" Затова слушах гласоподавателите си и не гласувах за Конституцията, която прие VII Велико народно събрание ", уточни той.

В предаването " 12+4 " евродепутатът и някогашен ръководител на Народното събрание разяснява, че днес България е член на Европейския съюз и НАТО и е належащо да се отстранен " ония недостатъци в актуалната Конституция, които през прехода действаха като заложени клопки ":

" Направиха прехода сложен и непосилен за болшинството от българските жители. Преходът заложи несправедливостта в живота на българите през този 30-годишен интервал. При действието на тази Конституция в България се ограбиха банките и спестяванията на жителите, приватизираха се за жълти стотинки активи за милиарди, лица от незаконния контингент станаха мултимилионери, а най-вече се облагодетелстваха персони от номенклатурни комунистически и Държавна сигурност семейства. Някои от тях имат и медии и дирижират ляво-екстремисткия бунт ". 

Йорданов предвижда, че антиправителствените митинги няма да съумеят и ги дефинира като противозаконни. Като участник в " Града на истината " през 90-те година той напомни, че тогава палатките са били на тротоара пред президентството и не са блокирали кръстовища, с цел да пречат на напредването на жителите.

" Критикувал съм държавното управление на ГЕРБ, само че съм го подлагал на критика за неща, които считам за значими, точно, че не би трябвало да се позволява въздействие на съветската политика в България. Критикувал съм, когато доста елементарно стартира да сменя някои министри, когато смени ръководителя на Народно събрание Димитър Главчев и когато безпричинно реши да подаде оставка, с цел да прави предварителни парламентарни избори, когато бяха изгубени президентските избори ", изясни евродепутатът Александър Йорданов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР