Великотърновският митрополит Григорий бе удостоен с почетната титла Доктор хонорис

...
Великотърновският митрополит Григорий бе удостоен с почетната титла Доктор хонорис
Коментари Харесай

Митрополит Григорий стана почетен доктор на Националния военен университет “Васил Левски“


Великотърновският митрополит Григорий бе почетен с почетната купа „ Доктор хонорис идея “ на Националния боен университет „ Васил Левски “ в границите на честване, отдадено на 144 години от основаването на висшето учебно заведение.

Празникът на най-старото военно учебно заведение в България стартира с свещенодействие в православния храм „ Свети Седмочисленици “. Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на Васил Левски и пред този на възпитаниците на военния университет. Заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков одобри строя на курсантите.

Военното учебно заведение е замислено и основано да бъде стожер на възкръснала България, когато в 1878 година нашите предшественици основават Военното учебно заведение, те го основават, с цел да има държавност. Нашите държавни институции са образувани по-късно, сподели в своето слово началникът на Националния боен университет бригаден военачалник Иван Маламов. Той връчи почетните грамоти и свидетелства на новите доктори, доценти и професори, както и на военнослужещи, цивилни чиновници и другари на университета за реализирани високи резултати при осъществяването на служебните им отговорности и за издигане престижа на висшето учебно заведение. Със заповед на министъра на защитата и началника на защитата бяха отличени 11 военнослужещи и двама цивилни чиновници на Военния университет.

Великотърновският митрополит Григорий благодари на университетския състав за решението да му бъде връчена купата „ Доктор хонорис идея “ на Националния боен университет. „ Българската православна черква и Българската войска са двете здрави опори, които държат страната през вековете “, сподели митрополит Григорий. Гости на тържеството бяха представители на институции, сътрудници и другари на висшето учебно заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР