Великолепната сватбена торта често е в центъра на сватбата и

...
Великолепната сватбена торта често е в центъра на сватбата и
Коментари Харесай

Традиции, свързани със сватбената торта, и техните значения

Великолепната сватбена торта постоянно е в центъра на сватбата и тя нормално седи на почетно място. Тази деликатно планувана традиция е дългогодишна и датираща от римско време и Средновековието. Тогава е била употребена купчина хлебчета вместо кулинарен шедьовър на доста равнища, само че символиката като цяло е една и съща. През вековете са основани доста обичаи към тортата и тя към момента остава значим аспект на всяка женитба.

Важно е да отделите време за обмисляне на тортата, която отразява двойката, и да имате поради всички разнообразни традиции, основани към сватбени торти.

Рязане на тортата

Заедно с първия танц и букета тази очарователна традиция е една от тези благоприятни условия, които украсяват всеки брачен албум. Нарязването на тортата е първата активност, осъществена като двойка, макар че исторически булката е правила това деяние единствено с цел да символизира загубата на девствеността си.

Нарязването на тортите стана по-сложен развой, защото те станаха многослойни и броят на гостите доближи до стотиците. В наши дни булката се нуждае от помощта на младоженеца и нормално не нарязват цялата торта, а вместо това оставят това обвързване на личния състав.

Булката и младоженеца, които се хранят един различен с тортата

 Бяла сватбена торта

Вторият акт на обичайна гала за рязане на торта е, когато булката и младоженецът се хранят между тях с дребна хапка от тортата. Това може да бъде сантиментално и сладко, символизиращо уговорката да се обезпечат един на различен и да покажат обич и обвързаност.

Тортата на младоженека

В някои страни има традиция младоженекът да има своя торта. Тя демонстрира заниманията на младоженеца, самостоятелния усет и даже обичаните му спортни тимове.

Спете с парче от сватбената торта под възглавницата

Смята се, че човек, който спи с парче сватбена торта под възглавницата си, ще сънува бъдещия си сътрудник тази нощ. Този бит датира от съвсем 300 години. В днешно време с обилните торти с кремове и глазури този бит ще е малко несполучлив. И въпреки всичко, в случай че ви е забавно коя ще е вашата бъдеща половинка, развихрете въображението си и измислете компромисен метод.

Символични талисмани върху сватбената торта

 Традиции, свързани със сватбената торта, и техните смисли

Друга традиция е да се поставят талисмани със някакъв алегоричен смисъл в тортата. Идеята е била да са скрити и всеки посетител да получи своето парче с персонален амулет. Някои знаци са:

Сърце: същинска любов

Пръстен: идно обвързване

Високо столче за хранене: деца

Детелина или подкова: късмет

Стол за люшкане: дълъг живот

Котва: приключение

Цвете: нова любов

Чанта: добра съдба

Сватбени камбани: брак

Бялата сватбена торта

Бялата глазура за торта е била знак на пари и обществена значителност във викториански времена, тъй че бялата торта е била мощно мечтана. Фината бяла захар, нужна за основаването на бяла глазура, била извънредно скъпа и колкото по-лека е била тортата, толкоз по-богато щяло да наподобява фамилията на гостите.

На други места бялата торта е просто показване на булката като основна фокусна точка на сватбата. Много булки през днешния ден имитират тази последователност, като основават сладкиши в същия колорит като роклята или букета.

Сватбените торти могат да бъдат всевъзможен цвят, само че множеството хора към момента усещат, че главният цвят би трябвало да бъде бял. Това е, несъмнено, цветът на чистотата и обичайно тази торта е била наричана " тортата на булката ".

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР