Великобритания започва днес ударно тестване за коронавирус на 80 000

...
Великобритания започва днес ударно тестване за коронавирус на 80 000
Коментари Харесай

Великобритания масово тества 80 000 души заради на нов вариант на коронавируса

Великобритания стартира през днешния ден стремително тестване за ковид на 80 000 души в опит да спре разпространяването на нов мощно инфектиран вид на ковид, съобщи Ройтерс.
Службата за публично опазване на здравето на Англия (Public Health England) заяви, че са разпознати общо 105 случая на така наречен южноафрикански вид от 22 декември насам и че с цел да се предотвратят нови огнища на болестта, жителите на осем наранени региона, всеки с население от към 10 000 души, ще бъдат тествани без значение дали демонстрират признаци или не, с цел да се пресече веригата на зараза. Във всеки от тях живеят към 10 000 души, съобщи Българска телеграфна агенция.
Три са в Лондон, две в Югоизточна Англия, по един в Централна, Източна и Северозападна Англия. Учени обявиха, че южноафриканския вид се предава по-лесно, само че няма доказателства, че предизвиква по-тежко заболяване, отбелязва Ройтерс. Все отново няколко лабораторни проучвания са открили, че той понижава ефикасността на имунизацията и лечението с антитела.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР