Великобритания замрази активи на седем руски бизнесмени – Роман Абрамович,

...
Великобритания замрази активи на седем руски бизнесмени – Роман Абрамович,
Коментари Харесай

Великобритания блокира парите и имотите на Абрамович и още шестима руски олигарси

Великобритания замрази активи на седем съветски предприемачи – Роман Абрамович, Игор Сечин, Олег Дерипаска, Андрей Костин, Алексей Милър, Николай Токарев и Дмитрий Лебедев. Всички олигарси бяха добавени в листата със наказания на страната.

„Не може да има сигурни убежища за тези, които са подкрепили жестокото нахлуване на Путин против Украйна“, съобщи министър председателят Борис Джонсън. „Днешните наказания са последната стъпка в непоколебимата поддръжка на Обединеното кралство за украинския народ. Ще бъдем безмилостни в преследването на тези, които разрешават убийството на цивилни, унищожаването на лечебни заведения и противозаконната окупация на суверенни съюзници“, съобщи той.

Заради глобите 55-годишният Абрамович, който предходната седмица разгласи, че се разделя с Челси след близо 20 години като притежател на лондонския клуб, в този момент няма да може да продаде клуба. Санкциите върху Абрамович могат да имат пагубно въздействие върху „сините“.

Секретарят по културата Надин Дорис написа в Twitter:

„Нашият приоритет е да държим под отговорност тези, които са дали опция на режима на Путин. Днешните наказания явно имат директно влияние върху „Челси“ и неговите почитатели. Работихме интензивно, с цел да подсигуряваме, че клубът и националната игра няма да бъдат излишно наранени от тези значими наказания.

За да подсигуряваме, че клубът може да продължи да се състезава и работи, ние издаваме специфичен лиценз, който ще разреши да се извършват срещите, да се заплаща на личния състав и на съществуващите притежатели на билети да участват на мачове, като в същото време лишаваме Абрамович да се възползва от собствеността си върху клуба.“

Знам, че това носи известна неустановеност, само че държавното управление ще работи с лигата и клубовете, с цел да продължи футболът да се играе, като в същото време подсигурява, че глобите ще ударят плануваните. Футболните клубове са културни полезности и основата на нашите общности. Ние сме ангажирани да ги защитим.“
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР